2016. június 19., vasárnap

Nyári munkák a télikertben

belső árnyékolás télikert teraszbeépítés
Anyag rolók, árnyékolás a télikertben

A beépített teraszt árnyékolni és szellőztetni kell


A nyári melegben is kellemes, hűs hely lehet a télikert, ha megfelelően gondoskodunk az árnyékolásról és rendszeres időközönként szellőztetünk.

A legtöbben úgy tervezik meg a télikertet és a teraszbeépítést, hogy a nyári hónapokban egybe lehessen nyitni azt a kert többi részével, így kerülve még közelebb a kellemes természethez.

Előfordulhat, hogy a kívánságok alapján, vagy a telek adottságai miatt a télikertet vagy a teraszbeépítést a nyári melegben sem lehet, teljes egészében egybenyitni a kertel. Ilyenkor lehetőség szerint úgy tervezünk, hogy megfelelő legyen a természetes szellőzés vagy a szükséges berendezésekkel segítünk arra rá.

Ha belső árnyékolást használunk, és nincs megfelelően kiépített szellőztető rendszerünk, akkor rendszeres időközönként át kell szellőztetni a télikertet és a teraszt. A meleg és nedves levegő helyett hideg száraz levegőt kell beengedni.

A télikert építés és gyártás folyamatát a tervezés előzi meg. A télikert specialistával való konzultáció alkalmával eldől, hogy északi vagy déli fekvésű télikertet építünk-e, és annak milyen árnyékolásra lesz szüksége a nyári időszakban.
 Nyári munkák a télikertben és a teraszon is vannak. Az árnyékolás és rendszeres szellőztetés fontos a télikertek nyári időszakaiban, hogy kellemes pihenőkertünk legyen és a növényeink, virágaink is jól érezzék magukat. Érdekes és fontos témakörök: télikert, teraszbeépítés, árnyékolás, szellőzés, szellőztetés, tervezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése