2018. március 18., vasárnap

Terasz építése előregyártott elemekből

Terasz építés, hozzáépítés
Hozzáépített terasz a háznál

Tippek gyors kertrendezéshez


A lakóházak és a kert kapcsolatát a terasz teremtheti meg. A terasz kellemes helyszín lehet a nyáresti üldögélésekhez, beépítve pedig egész télen a jó hangulat melegágya, esetleg növényeink menedéke lehet. A terasz megépítésének többféle módját ismerjük. A legegyszerűbb megoldás, ha a ház építésekor készítjük el a megfelelő mérető és típusú teraszt. Ha utólag szeretnénk hozzáépíteni teraszt a lakóházhoz, az előregyártott betonelemek kiválóan alkalmazhatók.
Az előregyártott elemekből csupán néhány nap alatt elkészíthetjük álmaink teraszát. Az előregyártott elemekből épített szerkezetnek több előnye is van: nem szükséges betont önteni, nem kell csempézni és kiválóan alkalmas nedves talajon történő telepítésre is. A hozzáépítést elvégezhetik a télikertépítő szakemberek vagy pedig saját kezűleg is nekiláthatunk.

A terasz építés folyamata


Az előregyártott elemekből készített terasz rendkívül egyszerűen összeszerelhető. Mivel a szerkezet önhordó, nincs szükség dilatációs hézagra az épület és a terasz között. Elsősorban kijelöljük a teraszépítés helyét, a pontos körvonalakat. Körbe rakjuk a leendő teraszt az L alakú betonelemekkel, a padlózatot kitöltjük az előregyártott elemekkel. A megfelelő elemeket, melyeket a gyártó megjelölt, kitöltjük cement és homok keverékével. Az egyes betonelemek tetejére padlózatrögzítő elemek kerülnek, ehhez rögzítjük a padlóburkolatot, mely lehet fából vagy valamilyen kőféleségből.

Az előregyártott betonterasz előnyei


Az előregyártott elemekből épített terasz egyik lényeges előnye, hogy a csapadék és egyéb nedvesség a betonelemek között tud távozni a földbe. Az előregyártott elemek mennyiségének növelésével vagy csökkentésével a terasz mérete könnyen és gyorsan megváltoztatható bármikor. A legnagyobb előnye az ilyen, előregyártott terasznak azonban az építési idő rövidsége, mivel nem kell heteket vagy hónapokat várni a beöntött beton száradására.

A házakhoz létesített teraszokat, szükség esetén előregyártott elemek segítségével télikertté is átalakíthatjuk. A modulos rendszerrel beépített terasz szükség esetén teljes egészében szétszerelhető, elbontható.

A megfelelő terasz vagy télikert építését mégis érdemesebb inkább szakemberekre bízni, hiszen a konstrukció szilárdságát és biztonságát csak télikertépítők tudják biztosítani.
Terasz tervezése és építése előregyártott elemekből egyszerűen és gyorsan. Az előregyártott beton elemekből épített terasznak és télikertnek többféle előnye is van a háztulajdonosok számára. Egyrészt gyorsan és egyszerűen elkészíthető, a megrendelő által kívánt méretben és formában, másrészt könnyen és gyorsan bővíthető vagy beépíthető, ha a család igényei ezt megkívánják. Ha szeretnél még érdekes írásokat olvasni, az alábbi témákat ajánljuk figyelmedbe: télikert építés, terasz beépítés, terasz, beépített terasz, előregyártott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése