2018. március 10., szombat

Milyen laptopot válasszak 2018-ban?

Laptop ár vásárláskor
Melyik laptopot válasszam?

Mobil számítógépek vásárlása


A legtöbb vásárló számára problémát jelent, hogy megbízható és jó laptopot válasszon. Vajon ki gyártja a legjobb laptopot: Asus, Acer, Lenovo, HP, Dell, MSI, Apple? Arra sem tudunk egyértelmű választ adni, hogy elég-e egy olcsóbb típus vagy nagy teljesítményű kütyüt keressünk. Megéri-e a legújabb laptop típust megvásárolni? Hogyan hasonlítsuk össze a hardverek teljesítményét?

A 2018-as laptop választék olyan széles, hogy könnyű eltévedni a teljesítmény adatok, árak és típusok között.

Melyik márkát válasszam


A laptop gyártójának kiválasztása alapvetően meghatározhatja azt, hogy milyen gép birtokosai leszünk. A szakemberek egy jelentős része és a népítélet is úgy tartja, hogy olyan gyártót kell választani, mely sok gépet ad el évente világszerte és legfontosabb tevékenysége a laptop gyártás: Lenovo, HP, Asus, Dell, Acer, MSI. Az Apple notebookjait általában külön kezelik a szakértők, hiszen egyedi operációs rendszerrel rendelkeznek, s bár megbízhatók, kiforrottak és kifejezetten kellemes a dizájnjuk, jelentős felárat kell fizetni a márkáért.

Ár – érték arány tekintetében az internet népe az Asus tartja az egyik legjobb márkának, mely azonban nem az olcsó gépeket keresők számára ajánlott. Az Acer és a Lenovo tökéletes teljesítményt nyújt az árkategóriájában, azonban egyes vélemények szerint a hosszútávú megbízhatósága ezeknek a mobil számítógépeknek kétséges. A HP -ről érkező vélemények meglehetősen ellentmondásosak, ezért nem lehet tiszta képet kapni a modellsorról. Meg kell jegyezni, hogy minden gyártónál találhatunk jobban és rosszul sikerült típusokat is.

A laptoptípus kiválasztása


Az ár mellett tehát a hardver teljesítményét és megbízhatóságát is figyelembe kell venni a vásárlás során. Ahhoz, hogy a megfelelő gépet megtalálhassuk, elsősorban azt kell meghatározni, hogy milyen célból vásároljuk a számítógépet. Az általános érvényű megállapítás a gépekre, hogy minél drágább, annál jobb, ez a notebookok esetében is igaz.

Az utóbbi években a vékony Ultrabook-ok és a többcélú kütyük a legkedveltebbek, ezért, ha a hordozhatóság, a mobilitás a legfontosabb, akkor ilyet válasszunk. Ha otthon szeretnénk az idő nagy részében, asztali gépként használni a laptopot, akkor vásárolhatunk olcsóbb, nehezebb típust is.

A laptop vásárlásánál rendkívül fontos, hogy érvényes garanciát adjon a bolt.

Milyen laptopot és mobil számítógépet válasszak 2018-ban, ha újat szeretnék venni? A legtöbb laptop vásárló és mobil kütyü kedvelő az ár kérdésében megosztott, hiszen a legfontosabb szempont a hardver teljesítménye, de a megbízhatóság mellett például a gyártó márkája sem elhanyagolható és a garancia mértékét is érdemes figyelembe kell venni, ha nem szeretnénk később a szervizben sokat költeni. Ha szeretne még hasonló témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk: laptop szerviz, javítás ár, Asus töltő, Dell akkumulátor, használt laptop vásárlás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése