2018. január 26., péntek

Laptop ajánlatok 2018-ra

Apple laptop
Apple MacBook Pro vékony laptop

Milyen a legjobb notebook?


A legújabb laptopok érdekessége, hogy méretük, azaz vastagságuk és súlyuk folyamatosan csökken, a gép üzemideje azonban egyre hosszabbra nyúlik. A gyártóknak nem csak azt sikerült megoldaniuk, hogy az akkumulátorok vékony méretben is nagy kapacitásúak maradjanak, hanem a gépek energiafelhasználását is nagymértékben csökkentették.

A legújabb laptop üzemideje azért lehet hosszabb, mert a kijelzőben LED világítás van, a processzor alacsony fogyasztású, kevesebb hőt termel így a ventilátor működése is takarékosabb, a merevlemez pedig mozgó alkatrész nélkül működik.

A legvékonyabb laptopok közül lássunk most.

MacBook Pro


Az Apple a MacBook Pro típusán belül is többféle hardvert kínál a vásárlóknak, melyből a legolcsóbb 500 ezer forint, míg a legdrágább egymillió felett van. A gép kétféle méretben kapható, 13 és 15 hüvelykes kijelzővel. A gép kijelzője 13,3 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású IPS-technológiával, 2560 x 1600 képpontos natív felbontással, 227 ppi képpontsűrűséggel. A vékonyharcban az Apple úgy száll be, hogy a 15 milliméteres gépekhez képest 1,49 centiméteres laptopot gyártott, 1,37 kilogrammos súllyal.

A laptop paraméterei:

  • Processzor: 2,5 GHz-es, kétmagos Intel Core (Turbo Boost technológiával akár 4,0 GHz)
  • Memória: 64 MB eDRAM
  • 16  GB 2133 MHz-es, alaplapra szerelt LPDDR3 memória
  • Háttértár: 256 GB-os, 512 GB-os vagy 1 TB-os, PCIe-alapú, alaplapra szerelt SSD-tároló.
  • Grafika: Intel Iris Plus Graphics 640.

A 54,5 wattóra teljesítményű lítium-polimer akkumulátor akár 10 órás üzemidőt is lehetővé tesz.

Az Apple laptopjainak különlegessége, hogy rendelkeznek Thunderbolt 3 USB C porttal, melyek támogatják a töltést, működhetnek DisplayPort-ként és akár 40GB/s sebességgel képes kommunikálni.

A nagyobb Apple MacBook Pro, 15,4 hüvelykes képátlójú, LED-es háttér-világítású kijelzővel vásárolható meg, mely IPS-technológiával, 2880 x 1800 képpontos natív felbontással, 220 ppi képpontsűrűséggel rendelkezik.

  • Processzor: 2,8 GHz-es, négymagos Intel Core i7 processzor (Turbo Boost technológiával akár 3,8 GHz) 6 MB megosztott L3 gyorsítótárral
  • Tárhely: 256 GB-os, PCIe-alapú, alaplapra szerelt SSD-tároló
  • Memória: 16 GB 2133 MHz-es, alaplapra szerelt LPDDR3 memória
  • Grafika: Radeon Pro 555 2 GB GDDR5 memóriával és automatikus grafikaváltással
  • Intel HD Graphics 630.

A modern laptopok ismérve, hogy rendelkeznek billentyűzet háttérvilágítással is, az Apple vásárlóinak sem kell e-nélkül élniük.


Laptop és hardver ajánlatok 2018-ra mindenki számára. Az Apple cég által gyártott laptop ultravékony, fantasztikusan formatervezett mégis 10 órás akkumulátor üzemidővel és retina kijelzővel rendelkezik és a legmodernebb processzort pakolták bele. Ha szeretnél még érdekes és izgalmas témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk: laptop vásárlás, Apple laptop, UltraBook javítás, MacBook szerviz, vékony kütyü, hardver csere Budapesten, processzor diagnosztika.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése