2018. január 19., péntek

Gamdias vezeték nélküli egér

Egér gamereknek laptophoz is
Gamdias egér laptophoz is

Egérfronton is van új a laptop alatt


Egyre gyakrabban találkozhatunk a laptophoz is alkalmazható billentyűzetek és egerek között a Gamdias eszközökkel. Nem új dologról van szó, hiszen a márkát 2012-ben alapították, nevének első három karaktere pedig a Gaming Art in Motion mondat rövidítése, tehát Játék, a játékosok számára készítenek különleges hardvereket, kiegészítőket. A gépükre sokat költő játékosok nem csak perifériás kütyüiről ismerik a céget, gyártanak még néhány érdekes alkatrészt: tápegységet, vízhűtést és ventilátort is. Kütyüik nagy részét a görög mitológia valamelyik szereplőjéről nevezik el, egereik között a Zeus az egyik legismertebb, amelyet most bemutatunk, M1 modellje középkategóriájú, ez 10 000 forint alatti árat jelent.

A laptop egér dizájnja


A most megérkező, laptopokhoz is ideális M1 hagyományosnak mondható, szimmetrikus formát kapott, Bár alapvetően úgy tűnhet, hogy az egér kétkezesnek készült, valójában jobbkezes manipulátorról van szó, mely dizájnja nélkülöz minden futurisztikus elemet.

Ha a méreteit nézzük, egy közepes eszközről beszélhetünk, amely 118 x 67 x 38,5 mm-es, és ezért kényelmesebb ujjbegyes, mint tisztán tenyeres vagy karmos fogással használni. A formaterv egyik meglepő eleme az enyhén, harangszerűen kiszélesedő keresztmetszet, ami bizonyos fokon megtámasztást ad oldalra kerülő ujjainknak. A gumiból készült, színes oldalsó részekkel együtt nagyon stabillá teszi az M1-et még nedves kézzel is. Érdesített az egér hátoldala, és a vele egy elemből álló fő gombok felülete is. Az oldalsó, illetve felső gombok hasonlóan igényes anyagból készülnek, kivitelük jó, a görgő gumírozott felülete pedig tapadós, de mi egy kis recézésnek azért örültünk volna.

Használhatóság szempontjából meg kell jegyezni, hogy a két fő gomb mellett felül három, oldalt két extra gomb található, és persze a görgő is tud középső gombként funkcionálni. Az alapbeállítások az ilyen egereknél megszokottak, tehát az oldalsó billentyűkre az előre/hátra, a felsőkre pedig a dpi-állító funkciók kerültek – annyi a csavar, hogy míg a két „nyilas” billentyű csak felfelé, illetve lefelé állítja a dpi értékét, addig a harmadik, gomb pedig egyfolytában képes ezt a funkciót ellátni.

A Gamdias névjegyének is tekinthető, hogy a gamerek számára készített perifériás eszközök, manipulátorok kábelét szövetborítással látják el.



Gamdias vezeték nélküli és vezetékkel is működő egér. A Gamdias formatervezett és csúcskategóriás egeret és dizájnos világítással tuningolt billentyűzetet is készített kifejezetten a gamerek, játékosok számára, a laptophoz is, melyet a budapesti szervizben is megjavítanak. További érdekes témákat ajánlunk olvasóink számára: egér választás, billentyűzet szerviz, laptop javítás, gamer számítógép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése