2017. december 21., csütörtök

Műanyag ablaktípusok

műanyag ablak többkamrás
Megerősített műanyag ablaktípus

Milyen nyílászárót válasszak?


A műanyag nyílászárókat gyártó cégek közül a legjobb minőségű ajtókat és műanyag ablakokat a németországi gyárak állítják elő. A német minőség legendás a piacon, ezért nem ritka, hogy a magyarországi télikert gyártók is német gyárban készített profilokat használnak fel. Az extrudált műanyagból készülő ablakok már az 1980-as években is népszerűek voltak, az azóta eltelt időben pedig folyamatosan fejlesztették és tökéletesítették a konstrukciót.


Műanyag nyílászárók néhány típusa


Az ablakok és ajtók gyártásánál használt műanyag profil paraméterei és az üvegbetét minősége és szerkezete határozza meg az elkészült termék felhasználási területét. Különböző éghajlati viszonyok között eltérő ablaktípusokra van szükség, ezért a műanyag ablak gyártásakor is többféle típus létezik.

Az optima ablaktípus


Optima ablaktípus profilja.
A hagyományos ablaktípus 56 milliméteres, az optima ezzel szemben 70 milliméter széles. A nyílászárók profilja 5 kamrás kialakítású, megemelt hő- és hangszigetelési tulajdonsággal rendelkezik. A konstrukció megbízható és könnyen kezelhető, biztonságosan használható.

Az optima műanyag ablakrendszer előnyös tulajdonságai:

  • Magasabb hőszigetelési paraméterek, a 3 kamrás ablaktípushoz képest 18%-kal jobb.
  • Jobb hangszigetelés (hagyományos ablaküveggel gyártva 45 db-nyit csökkent).
  • Nagyobb ablakfelület a versenytársakhoz képest.
  • Alkalmas a betörésbiztos vasalat felszerelésére.
  • Környezetbarát alapanyagokból készül.

A műanyag ablak konstrukciójának technikai paraméterei:

  • Beépítési szélesség – 70 milliméter
  • Üvegbetét maximális vastagsága – 45 milliméter
  • Kamrák száma – 4
  • Az ablakszárnyak maximális mérete – 150 centiméter x 150 centiméter
  • Műanyag ajtók maximális mérete – 90 cm x 235 cm
  • Rendkívül alacsony hővezetési képesség.

Az otthonok és télikertek energiahatékonysága nagy mértékben függ a nyílászárók minőségétől. A régebbi ablak és ajtótípusokat érdemes műanyagra cserélni, hogy ezzel is csökkenjen a fűtésszámla. A télikertépítő szakemberek csak olyan terméket építenek be, melyek minőségére garanciát vállalnak.

Műanyag garanciával gyártott ablaktípusok általános felhasználásra. A műanyag ablak és ajtó típusok közül a télikert építője és gyártó által készített nyílászárók szakszerű  beépítése ajánlott a megrendelők számára bármely évszakban szerelve. Ezen felül további érdekes és hasznos témákról olvashatsz, melyek közül az alábbiakat ajánljuk: műanyag alkatrészek, ablak Budapesten, ajtó beállítása, télikert építés szakszerűen és gyorsan, télikert gyártás határidőre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése