2017. december 9., szombat

Laptop videokártya cserélhetőségek

Laptop videokártya típus.
Az NVIDIA laptophoz gyártott videokártya típusa.

Javítási szolgáltatás Budapesten is

A laptop videokártyájának cseréje, javítása vagy modernizációja sokkal bonyolultabb – ha egyáltalán lehetséges – mint az asztali gépek hardvereinek esetében. Általánosságban elmondható, hogy minden laptop videokártyája más és másképpen kell a cserét is megvalósítani.


Mennyibe kerül a laptop videokártyájának cseréje?


Mivel minden laptoptípus és videokártyatípus különbözik egymásól, ezért a videokártya cserének az ára is különböző lehet. Több modell esetében a szervizben vásárolt kártya árában benne van a csere is.

 

Milyen videokártya típusok vannak?


A laptop videokártyák két típusát ismerjük, az integrált és a diszkrét hardvert. Az első esetében a vezérlő processzor a laptop alaplapján vagy a processzormagban található, a diszkrét videokártya esetében egy különálló kártyán foglal helyet a videoprocesszor, saját áramellátással és kiegészítő hűtéssel. A laptop alaplapjára integrált hardverek cseréje a legtöbb esetben lehetetlen, de a budapesti laptop szervizben néhány modell speciális géppel történő szervizelése is megoldható.

A szervizbe az Asus, Acer, Samsung, Dell laptopok videokártyáit hozzák be leggyakrabban. Első lépés a diagnosztika, majd a javítás vagy a csere következik, esetleg elegendő a karbantartás is. Az elkészült laptopot szükség esetén házhoz szállítják Budapesten.

 

A laptop videokártya karbantartása


A legfontosabb, hogy rendszeres időközönként tisztítsuk a mobil számítógép hűtőrendszerét, hiszen a túlmelegedő hardver rossz hatással van a videokártya élettartamára és megfelelő működésére is.

A Windows „Alvó üzemmód”-ját lehetőség szerint ritkán kell használni, mivel ez a gamer laptopok esetében komolyabb meghibásodásokat is okozhat.

 

Miért nem lehet cserélgetni a laptop videokártyáját?


Az asztali számítógépek esetében a videokártyák a csatlakozó Slot-hoz igazított csatlakozófelülettel rendelkeznek. A laptopok esetében a helyhiány miatt a tervezők egyedi megoldásokat dolgoznak ki, a hardverek csatlakozói ezért különböző helyeken és sorrendben helyezkednek el. Budapesten a Laptophardware szervizben azonnal javítják vagy cserélik az elromlott gépeket.


Laptop hardver és videokártya cserelehetőségek leírása és megfogalmazása. A laptop videokártya lehet diszkrét és integrált, ettől teljesen függetlenül mindkét típust a budapesti laptophardware szervizben javítják vagy cserélik a hozzáértő szakemberek rövid időn belül szakszerűen és gyorsan, ha van raktáron megfelelő cserealkatrész. Ha szeretnél még hasonló témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk számodra: laptop javítás, videokártya csere, diszkrét videokártya típusok, Budapest szerviz szolgáltatás ára, alkatrész csere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése