2019. január 21., hétfő

Hogyan válasszunk fertőtlenítő szert?

Használjunk klór-dioxidot


Tisztítás és fertőtlenítés otthon
Fertőtlenítő szer kiválasztása
A megfelelő fertőtlenítő szer kiválasztása komoly fejtörést okoz a háziasszonyok számára, de a cégek, gyárak és vállalkozások számára is probléma az előírásoknak megfelelő, ugyanakkor költséghatékony készítményt beszerezni. A klór-dioxid alkalmazása azért lehet előnyös, mert két komponensű formában könnyen szállítható, biztonságosan tárolható, és a szükséges mennyiségben és sűrűségben állítható elő közvetlenül a felhasználás előtt.

A fertőtlenítés célja


A fertőtlenítő szer kiválasztása előtt azt kell megvizsgálni, hogy milyen helyszínen végezzük a csíramentesítést, emellett fontos a tisztítás célja is. A profilaktikus fertőtlenítés során megelégedhetünk a gyengébb fertőtlenítő oldattal is, a súlyos fertőzések helyszínén azonban többféle technikát is alkalmazni kell.

Az ivóvízkezelésnél a fertőtlenítő berendezések feltöltése mindig az előírt mennyiségben történik, attól eltérni nem szabad, és ebben az esetben a baktériumokat, vírusokat és férgeket is elpusztítja a TwinOxide vizes oldata.

Felületek és berendezések


A felületek típusát is figyelembe kell venni a fertőtlenítőszer kiválasztásakor, hiszen a porózus anyagok fertőtlenítésénél fontos a tökéletes fedés, a vizes oldat szórása, extrém esetben gőzölése vagy párásítása is szükséges lehet. A tökéletes sterilizálás érdekében figyelni kell a hatóidő betartására. A legtöbb fertőtlenítő szer esetében nem elegendő pusztán letörölni a felületet, hanem a hatóanyagot fel kell hordani, majd a szükséges ideig állni hagyni. Ezután el kell távolítani az elhasznált anyagot, ez azért is szükséges, hogy az időtartam megnövelése se károsítsa az anyagokat.

Miért a klór származék


A választás során azért érdemes a klór-dioxidot előnyben részesíteni, mert egyrészt nem változtatja
meg az ivóvíz ízét és minőségét, másrészt a tápcsatornába kerülve nem veszélyezteti az emberek egészségét. A klór-dioxid felhasználás után tökéletesen lebomlik, így maradéktalanul eltávolítható a tisztított és fertőtlenített felületekről.


Hogyan válasszunk hatékony és jó áron elérhető fertőtlenítő szert? A fertőtlenítő szer kiválasztásakor figyelembe kell venni a felhasználási területet, a felületeket és érdemes a klór-dioxid tartalmú készítményeket választani. Néhány olyan téma, mely érdemes lehet a további olvasásra: fertőtlenítés otthon, klór-dioxid vásárlása, fertőtlenítő szer alkalmazása, tisztítás és csíramentesítés, ivóvízkezelés szakszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése