2019. január 14., hétfő

A klór-dioxid felhasználási területei

Baktériumok ellen


Erre használhatod a klór-dioxid szert
A klór-dioxid felhasználási területei
A klór-dioxid felhasználásával készült fertőtlenítő szerek közül kiemelkedik a TwinOxide. A kétkomponensű, tisztításra és csíramentesítésre is alkalmazható por alakú készítmény vizes oldata remekül alkalmazható a baktériumok ellen. A két legfontosabb kórokozó, mely ellen eredményesen vehetjük fel a harcot, a Pseudomonas és a Legionella.

A Pseudomonas aeruginosa különösen jól érzi magát a vizes környezetben. Szobahőmérsékleten pangóvizekben kiválóan szaporodik, ellepi a mellékhelyiségeket és ipari létesítményeket is. Ez a kórokozó a felelős a legtöbb fertőző megbetegedésért, pedig már enyhe klór-dioxid oldattal is kiválóan elpusztítható a víztároló edényekből és a nehezen hozzáférhető vízvezeték csövekből is.

A Legionella a Pseudomonashoz hasonlóan kedveli az állott, pangó vizeket és kifejezetten jól szaporodik szobahőmérsékleten. A párásító, légkondicionáló rendszerekbe jutva szétterül a helyiség légterébe és a belélegzés után atípusos tüdőgyulladást okozhat. A TwinOxide oldattal kezelt, tisztított berendezésekben garantáltan elpusztulnak ezek a veszélyes baktériumok.

Ivóvízkezelés


A klór-dioxid kiválóan alkalmas ivóvíz tisztítására és fertőtlenítésére. A hagyományos klóros vegyszerekkel ellentétben biztonságosan kezelhető és nem rontja a víz minőségét, nem hagy szagot. A rövid idő alatt is hatékony készítmény, a megfelelő adagolóberendezés segítségével biztosíthatja az autonóm ivóvízellátást olyan helyeken is, ahol nem áll rendelkezésre folyóvíz vagy artézi kút.

Élelmiszeripari fertőtlenítés


Az élelmiszeriparban rendkívül fontos a megfelelő fertőtlenítés, hiszen ezen múlik az élelmiszer biztonsága. A klór-dioxid szer az alábbiak szerint alkalmazható:

  • gyártósorok és berendezések fertőtlenítésére
  • edények és tárolók tisztítása
  • szállítóeszközök tisztítása
  • felhasznált anyagok fertőtlenítése
  • szerszámok és berendezések csíramentesítése
  • gyártósori munkások ruháinak tisztítása.

Az egyértelmű, élelmiszer-biztonsági fertőtlenítés mellett különösen jól alkalmazható a TwinOxide a sajtgyártás és sörgyártás során, ahol a gyártási folyamat során baktériumokat, élesztőgombát használnak, hiszen ezek pontos mennyisége határozza meg az elkészült élelmiszer minőségét. A sajtgyártó és sörgyártó berendezések alapos fertőtlenítése biztosítja, hogy ne maradjon káros baktérium.



A klór-dioxid felhasználási területei rendkívül változatosak. A klór-dioxid alkalmazási területe meglehetősen széles, hiszen elpusztítja a legionella és a pseudomonas baktériumokat, hatékonyan alkalmazhatjuk ivóvíztisztításra és az élelmiszeriparban is eredményes. Néhány további érdekes és izgalmas téma: klór-dioxid tisztítószer, pseudomonas kezelése, legionella elpusztítása, fertőtlenítő szer vásárlása, fertőtlenítés szolgáltatás, ivóvízkezelés otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése