2018. december 19., szerda

Otthoni fertőtlenítő szerek

Mivel sterilizáljak otthon?


Fertőtlenítő szer otthon
Tisztítás és fertőtlenítés otthon.
A családi otthonok és lakások takarítása és tisztán tartása rendkívül fontos feladat, melyhez hozzátartozik a fertőtlenítés is. A sterilizálásra különösen figyelni kell, ha kisgyermek is tartózkodik az otthonban. A legjobb fertőtlenítő szerek klór alapúak, viszont ezek maradványai veszélyesek lehetnek, rossz szagot hagynak maguk után. A TwinOxide fertőtlenítő szer klór-dioxidot tartalmaz, mely maradék nélkül oldódik, és tökéletesen csíramentes felületeket, edényeket és élelmiszert biztosíthat.

Hagyományos fertőtlenítő szerek


Amikor a fertőtlenítéshez, tisztításhoz keresünk megfelelő szert, ismernünk kell azok fajtáit, és azt, hogy milyen szereket találhatunk meg minden családi otthonban.

A csíramentesítő szerek többsége fehérítő anyagokat, klórt, fenolt, krezolt vagy hasonló származékokat tartalmaz. Sajnos, mivel ezek a szerek rendkívül mérgezők, ezért kisgyermekes családban nem ajánlatos az alkalmazásuk, ételpult, élelmiszer fertőtlenítésére egyáltalán nem jó. A babák cumisüvegének fertőtlenítése kifejezetten mérgező lehet.

Egyéb fertőtlenítők


A klórmentes fertőtlenítő oldatok valamilyen baktériumölő anyagot tartalmaznak, melyek nem mérgezők, de elpusztítják a mikroorganizmusokat. Ezeket ruhák, ágynemű és edények fertőtlenítésére is használhatjuk. Az ételbiztonság figyelembevételével alkalmazhatjuk fertőtlenítésre a mikrohullámú sütőt, esetleg hőkezelést. Az üveg vagy kerámiaedények fertőtlenítését a sütőben is megtehetjük.

Fertőtlenítő szerek helyettesítése


Ha nincs kéznél semmilyen sterilizáló oldat, akkor ideiglenesen, bizonyos mértékig helyettesíthetjük őket. A felületek tisztításához és csíramentesítésére használhatunk ecetet, citromot vagy mosószódát. Bármilyen tisztítás során alkalmazzunk forró vizet, hiszen ez többé-kevésbé pusztítja a mikroorganizmusokat.

Ne felejtsük el, hogy minden otthonban szükség van fertőtlenítő szerre, de azt a gyerekektől elzárva, biztonságosan kell tárolni, hogy a komolyabb baleseteket megelőzzük.

Otthoni fertőtlenítő szerek alkalmazása és beszerzése. Az otthonok fertőtlenítése során hagyományos klór tartalmú szereket vagy klórmentes oldatokat is alkalmazhatunk, de a klór-dioxid vizes oldata is tökéletesen megfelel a sterilizációra. Néhány további téma, mely mindenki számára érdekes és izgalmas olvasmány lehet: klór-dioxid alkalmazása, fertőtlenítés szakszerűen, sterilizálás otthon, tisztítás gyorsan, fertőtlenítő szer kiválasztása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése