2017. november 8., szerda

Balkon beépítése, beüvegezése

Balkon és terasz beépítése
Balkon beépítése "Faház" stílusban

Energiatakarékosság vagy lakásbővítés?


A lakásfelújításkor a tervezők többféle átalakítást is javasolhatnak a tulajdonosoknak. A balkon beépítése, hőszigetelése révén a meglévő lakótér bővíthető vagy a hőszigetelés hatékonysága növelhető. A legújabb technológiák használatával a terasz vagy balkon beépítéssel létrehozott helyiség garantáltan időtálló és lakószobaként is funkcionálhat.

A beépítés során alkalmazható üvegezési típusok:

  • meleg beépítés
  • hideg beépítés
  • keret nélküli üvegezés.

Azok számára, akik a balkont lakószobaként szeretnék használni kizárólag a meleg beépítés, az alapos hőszigetelés jöhet szóba. A megfelelő technológia és kiváló alapanyagok felhasználásával készített és jól megtervezett balkonokon a beépítést követően a hőmérséklet nem tér el az otthon többi részének hőmérsékletétől.

Néhány példa a beépített balkonok stílusára: „Városi”, „Kontraszt”, „Kő”, „Adria”, „Turista”, „Minimál”.

A balkon beépítése csak egy része a lakószoba kialakításának. A megfelelő külső hőszigetelés, üvegezési munkák és műanyag konstrukciók szerelésén kívül sok egyéb munkát kell elvégezni. Ahhoz, hogy lakószoba legyen a balkonból alapos belsőépítész és kőművesmunkákra van szükség.
A plafon kialakítása a hőszigeteléssel kezdődik, mely történhet kőgyapot lemezek rögzítésével, ezután a burkolat felhelyezése következik, mely gipszkarton vagy műanyag lambéria is lehet. A plafon elkészítésekor fontos, hogy a burkolat ellenálló legyen a párával szemben.

A falak kialakításánál a hőszigetelés csak a külső fal estében szükséges, a burkolat kiválasztásakor a megrendelő kívánságait veszik figyelembe. A fal burkolása történhet hagyományos vakolási eljárással, gipszkartonnal, kővel, csempével, műanyag vagy fa lambériával, ez határozza meg a helyiség hangulatát és stílusát.

A padló kialakításakor fontos a megfelelő hőszigetelés, csak erre helyezhető el a padlóburkolat. Lakószoba esetében a faburkolat ajánlott, esetleg jó minőségű laminált padlót rakhatunk le. A balkon beépítésének tervezését mindig bízzuk szakemberre.

Balkon beépítése, beüvegezése gyorsan és egyszerűen elkészítve, szakszerűen megtervezve. A balkon beépítésének tervezésekor a kivitelező és a megrendelő a megfelelő stílus kiválasztása után a jó minőségű alapanyagokat keresik meg a szakemberek, akik kedvező áron végzik el a munkálatokat. További érdekes és izgalmas témák olvasásra: balkon, terasz, beépítés, télikert, tervezés, stílus.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése