2018. július 16., hétfő

Problémák az iPhone töltésével

A felhasználók védelme miatt tölt nehezen az akkumulátor


okostelefon töltő
Apple akkumulátor töltő
A Samsung által gyártott okostelefonok töltésével kapcsolatban merültek fel korábban problémák. Akkor a Note típus töltésekor egész egyszerűen lángra lobbant a készülék, az akkumulátor és a töltő problémái miatt. Az Apple iPhone tulajdonosok most a szoftverfrissítést követően fedezhették fel, hogy az okostelefon akkumulátorának töltöttsége nem a megszokott tempóban emelkedik a töltő csatlakoztatását követően. Az Apple ugyanis most bekapcsolta azt a biztonsági funkciót, ami megakadályozza, hogy bizonyos titkosszolgálati eszközök hozzáférhessenek az iPhone-on tárolt adatokhoz. Ez a szoftveres alkalmazás megzavarhatja a hétköznapi használatot, de a jó hír az, hogy ez kikapcsolható.

Szoftveres töltésirányítás


A nemrég kiadott iOS 11.4.1-es frissítés, amely elsősorban kisebb hibajavításokat tartalmazott, emellett azonban megbújt egy új biztonsági funkció is, amely az iOS 12 bétáiban már megvolt, de most az aktuális rendszerbe is megérkezett.

Mivel az USA-ban a nyomozóhatóságok kifejlesztettek egy új eszközt, a GrayKey box-mellyel fel tudták törni az iPhone-okat, hozzáférve ezzel a készülék tartalmához ezért az Apple az új frissítéssel, egy egyszerű intézkedéssel lényegében ellehetetlenítette az eszköz használatát, ha a törőboxot érzékeli.

USB-s eszköz a töltőcsatlakozón


A GrayKey box egy nem túl bonyolult, USB csatlakozón keresztül brute force eljárással próbálja feltörni az okostelefont. Az Apple mostantól egészen egyszerűen szoftveresen letiltja a készülék USB portján keresztül történő adatforgalmat, ha a készüléket több mint egy óráig nem oldották fel. A hálózati adapterről való töltést elméletileg ez a korlátozás nem érinti, hiszen az nem igényel adatforgalmat.

Több felhasználó is azt tapasztalhatta, ha laptopról próbálkozunk a telefon töltésével, akkor az iPhone feloldásig nem hajlandó egy milliampernyi áramot se felvenni – gondolom mivel a gépet külső eszköznek érzékeli a rendszer. Szerencsére az Apple mérnökei gondoltak rá, hogy a felhasználók nem biztos, hogy örömmel fogadnák, ha a töltőre dobott készülékük egy százalékot se töltene; így egy máshol nem használt rezgéssel és egy felugró ablakkal szól a telefon, ha feloldásra szorul. Egyszóval nem fognak kellemetlen meglepetések érni.

Ha nem tetszik az iPhone-nak ez a biztonsági frissítése, akkor lehetőség van ennek a védelemnek a kikapcsolására is, így minden helyzetben tölthető marad az eszköz.




Problémák jellemzik a legutóbbi frissítés óta az iPhone töltésével kapcsolatos kijelentésket. Az Apple okostelefonjainak akkumulátorát a gyári töltőről is töltheted vagy a laptophoz csatlakoztatva kaphat áramot. A legújabb szoftver frissítés megakadályozza ezt, de van rá lehetőség, hogy kikapcsold. Néhány további téma, mellyel érdemes megismerkedni: Apple szerviz, okostelefon javítása, akkumulátor csere, laptop töltő szerviz, töltő javítás Budapest, szoftver telepítés, frissítés szakszerűen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése