2018. május 19., szombat

Redőnyök a télikertbe

Külső és belső árnyékolás a beépített teraszon


Télikertépítés árnyékolás
Télikert üvegtető árnyékolása
A télikert megfelelő kihasználtságához szükség van a megfelelő hőmérséklet kialakítására is. A nagy üvegfelületeknek, az üvegezett ajtóknak és ablakoknak köszönhetően a napos órákban a napfény energiáját, melegét maximálisan kihasználhatjuk, a meleg nyári napokon azonban ez hátrányos is lehet. A túl sok napsütés miatt a beépített terasz hőmérséklete túl magasra szökhet, ezért ilyenkor szükség van az árnyékolásra. A kültéri árnyékolás előnye, hogy a megfelelő módszer kiválasztásával nem csak az naptól védhetjük meg télikertünket, hanem betörésbiztos helyiséget is kaphatunk.


Acéllemez redőnyök


A télikert üvegfelületeinek védelmét hullámlemezekből készített acélredőnyökkel oldhatjuk meg. Az acéllemez redőnyt két oldalán U alakú vezetősín vezeti, és a nyílás fölött elhelyezett szekrénybe beépített tengelyre gördítjük fel. Nagyobb szélesség esetén több táblából illesztjük össze.

Az acéllemez gördülése nagy zajjal jár, a zaj csökkentésére a redőny két szélére 3 mm vastag bőrszalagot erősítünk fel. A redőny teljes felcsavarodásának megakadályozására, alul a redőny egész szélességében 100x4 mm-es lemezcsíkot erősítünk fel, erre ütközés céljából T-acél idomot szegecselünk. A zajtalanítás nemcsak a bőrszalaggal, hanem a redőny szélére erősített olyan acélszalaggal is elérjük, ahol az U alakú vezetősínekben keményfa betétlécek vannak elhelyezve.

A redőnyt a felül levő szekrényben elhelyezett rugós szerkezet húzza fel. A rugós szerkezet tengelyét acélcsőből készítjük. A rugókat öntött rugóházakban helyezzük el. A rugóházakhoz az acéllemez redőnyt csuklós pántokkal erősítjük fel. A rugóházak a szilárdan felszerelt csőtengelyen forognak.

A télikertépítésben már korszerűtlennek számít a hullámlemezes redőny, a modern eszközök közül a télikertépítő szakember tudja kiválasztani a megfelelőt. Régebbi megoldásként alkalmazhatjuk még a
Rácsos redőnyt.

Rácsos redőny a télikertben


Télikertek és beépített teraszok biztonsági lezárására felgördíthető rácsos redőnyt szerelhetünk fel. Ezek egyik egyszerűbb kivitelét detektívredőny néven ismerjük. Egy rácsos redőny függetlenül a redőny szélességétől, hullámvonalban hajlított, 10-14 mm átmérőjű köracélokból készül, amelyek vízszintes irányban helyezkednek el a nyílás szélességében. Két-két meghajlított rácselem egymással érintkező hullámrészeit acéllemezekből készült hüvelyek fogják össze. Ezek a hüvelyek úgy vannak méretezve, hogy azokban a rácselemek vízszintes tengely körül foroghatnak, és így a felül elhelyezett rugóházra teljesen felgördíthetők.


Redőnyök szerelése és beépítése a télikertben. A télikertépítés és tervezés egyik fontos mozzanata az árnyékolás és a vagyonvédelem szempontjából fontos redőnyök felszerelése, melyet szakszerűen és jó minőségben végezhet el a az ön által kiválasztott és megbízott teraszbeépítést végző kivitelező. Az üvegfelületek (műanyag ajtók és ablakok) szerkezetének gyártását végző szakemberek az árnyékolást és sötétítést is gyorsan, jó minőségben elvégezhetik. Néhány további érdekes és izgalmas téma olvasóink számára: télikert építés ára, terasz beépítés Budapest, árnyékolás kivitelező, redőny szerelése, üvegfal építése, műanyag nyílászáró gyártása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése