2017. április 9., vasárnap

Laptop beállítások a rendszer gyorsítása

A laptop sebessége

Windows operációs rendszerrel is lehet gyorsan végezni a munkát


A laptop használatakor az egyik legfontosabb szempont a rendszer gyors és stabil működése. A beállítások optimalizálása és a hardver fejlesztése mellett van néhány apró trükk, amely segítségével gyorsíthatunk a lassuló kütyün.

A laptop kikapcsolása is számít?
 

A modern laptopok rendszerét több módon állíthatod le, ennek köszönhetően induláskor időt takaríthatsz meg.

  • hibernáció – a laptop operációs rendszere a memória tartalmát egy az egyben lementi a merevlemezre, ezután kikapcsol. Induláskor nem kell az egyes programokat egyenként betölteni és elindítani, csak a memóriába kell visszaírni az adatokat.
     
  • alvó üzemmód – a laptop energiatakarékos üzemmódba kapcsol, 2-3 másodperc alatt újra üzemképes állapotba kerülhet.

Ha a laptoppal gyakran és sokáig dolgozol, ne kapcsold ki, hanem tedd alvó üzemmódba, így bármikor gyorsan használatba vehető. Az alvó üzemmódból való visszatéréskor jelszóval védhető a laptop, hogy senki se tudja meg, hogy min dolgozol épp.

Vizuális effektek kikapcsolása, a virtuális memória gyorsítása


A laptop operációs rendszerének sebességére a virtuális memóriahasználat beállítási és a grafikus alkalmazások is rossz hatással lehetnek.

A rendszer beállításai között találjuk a Vizuális effektusok menüt, melyben kiválaszthatjuk a maximális teljesítmény beállítást, így az operációs rendszer nem a megjelenítésre használja a laptop erőforrásait.

Ugyanitt találjuk a virtuális memória beállításait is, itt is választhatunk, hogy milyen üzemmódban szeretnénk használni gépünket.

Alapvetően elmondhatjuk, hogy csak rövid ideig lehet szoftveresen befolyásolni a gép működését, egy idő után kénytelenek leszünk hardveres fejlesztéseket végezni, gyorsabb processzort, memóriát esetleg egy vadonatúj laptopot vásárolni.


Laptop beállítások a rendszer gyorsítása leírva és átgondolva egyszerűen. A laptop sebességének növelését otthoni körülmények között saját kezűleg is növelhetjük, de szervizben szakemberek könnyebben beállítják, így a régebbi típusok is megfelelő sebességgel működhetnek még. Néhány további érdekes és izgalmas téma mindenki számára: laptop, hardver, sebesség, beállítás, laptop szerviz, Windows.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése