2017. április 24., hétfő

Notebook hibák diagnosztizálása

LAptop szerviz notebook javítás
Laptop és notebook javítása Budapesten

A laptop szerviz a legjobb megoldás


A notebook hibáinak diagnosztikáját megfelelő metódus szerint végzik el a szakemberek a szervizben. Mivel a legtöbb szerviz szolgáltatásai között a diagnosztika ingyenes, ezért szinte fölösleges saját kezűleg próbálkozni ezzel.

A laptop hiba diagnosztikája


Első sorban azt kell megnézni, hogy a laptop bekapcsol-e, az indulási folyamat milyen szintjén áll le. A laptop meghibásodásának okai rendkívül sokfélék lehetnek.

A notebook töltő meghibásodása – a legegyszerűbb probléma, amikor a notebook azért nem kapcsol be, mert a töltő meghibásodott. Ennek lehetnek külső jelei is: melegszik az adapter, nem világít a laptop töltő lámpája, megcsavarodott a csatlakozókábel, de előfordulhat, hogy nincsennek külső jelei a hibának, ezért csak a notebook szervizben állapíthatják meg a javítás módját.

Alaplap meghibásodása – a notebook fő alkotóeleme, alkatrész az alaplap. Ennek meghibásodása esetén szinte csak javításra gondolhatunk, a csere túl sokba kerülhet, esetleg nincs is megfelelő alkatrész. A laptop vagy notebook alaplapjának meghibásodása leggyakrabban a töltő csatlakozó kilazulása, ilyenkor csak egy új csatlakozót kell az alaplapra forrasztani. Ilyen alkatrész általában van raktáron a budapesti laptop szervizekben. Ha komolyabb a meghibásodás, akkor a javítás is sok időt vehet igénybe.

Processzor meghibásodás – a processzor meghibásodása nagyon ritka, ilyenkor a notebook egész egyszerűen nem kapcsol be. A processzort nem lehet javítani, de könnyen cserélhető.

Notebook videokártya meghibásodása – a diszkrét videokártya meghibásodása esetén egyszerűen kicserélhetjük egy újra a notebook videokártyáját, esetleg egy használt alkatrészt tehetünk a régebbi típusú laptopba. Ha a laptop integrált videokártyája hibásodik meg, ezt csak nehezen lehet javítani, általában újra golyózással, újra forrasztással oldják meg a problémát, ami nem a legolcsóbb javítási szolgáltatás.


Notebook hibák diagnosztizálása szakszerűen a speciális szervizekben végezhető el. A laptop hibák diagnosztizálása során a notebook egyes alkatrészeinek működését kell megvizsgálni szakszerűen, és szükség esetén a cserélhető alkatrészek helyére újat szerelni. Ha további részletekre kíváncsi, ezeket a témákat ajánljuk olvasásra: notebook, szerviz Budapest, használt laptop, alkatrész, csere, szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése