2016. november 23., szerda

A parketta padlóburkolat a családi házban

Beépített terasz és télikert padló burkolat
Kellemes fából készült padlóburkolat a télikertben
Nem csak műanyag padlót fektethetünk a télikertben


Akár lakásfelújításról, akár télikertépítésről vagy teraszbeépítésről van szó, nem közömbös az elvégzendő munkák sorrendje. Mint minden melegpadló-burkoló munka, a parkettázás is az összes építőmesteri, szakipari és szerelőmunka után következik, ahogyan a műanyagpadló burkolat lerakása is. Nemcsak a falfestésnek és mázolásnak, hanem még az ablaktisztításnak is meg kell előznie a parketta lerakását. A fektetés időpontjában nem lehet túl magas a levegő páratartalma (a relatív nedvességtartalom 65 % alatt legyen), a hőmérséklet pedig legalább +10 C legyen.

A szögezett parketta fektetése


A műanyag padlóburkolat mellett a télikertben és beépített teraszon népszerű a szögezett parketta is. Beépítési módja munkaigényes és szakértelmet kíván (ezért leghelyesebb parkettázó specialistával készíttetni), de számos jó tulajdonsága van: szilárd mégis rugalmas, bármikor felbontható és újra lerakható, változatos mintázattal, szép felülettel alakítható ki.

A parketta azért szilárd és rugalmas, mert a párnafát és a rá merőleges irányú vakpadlót salakfeltöltésbe ágyazzák, vagy betonaljzaton fekvő rugalmas alátétre helyezik. A párnafák és a vakpadló deszkázatának egészséges, új védőkezeléssel ellátott fenyő faanyagnak kell lennie.

A padló fektetését a télikertben és a beépített teraszon, ha műanyag padlóburkolatról van is szó, a párnafák elhelyezésével kell kezdeni. Ezek 48x75 mm szelvényméretű, fenyőfa zárlécek, amellyeken az ablakon bejövő fény irányában, az ablakos külső falra merőlegesen helyezünk el, egymástól legfeljebb 80 cm-re. Ha a párnafa rövidebb, mint a helyiség ez irányú mérete, akkor meg kell toldanunk.


A parketta padlóburkolat a családi házban kellemes meleg padlóburkolatnak számít. Szőnyegpadló és műanyag padlóburkolat fektetése a télikertben és a beépített teraszon a gyártás, építés, festés és mázolás után mindenki számára egyszerű megoldás, ha jó minőségű padlót szeretnénk. További érdekes témák: télikert, terasz, építés, padló, burkolat, műanyag.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése