2019. június 16., vasárnap

Szálcement homlokzatburkolatok

Burkolatok és építkezés

Szálcement homlokzat burkolat
Vértes agora szálcement homlokzatburkolat

A homlokzatburkolat az, ami a házak, épületek külső oldalán van. Aminek bírnia kell az időjárás viszontagságait, ugyanakkor szépnek, mutatósnak is kell lennie. A szálcement burkolatok,  köszönhetően az 1896 óta tartó folyamatos fejlesztésnek, megfelelnek minden technikai és látványbeli elvárásnak.

Ez az építőanyag bármely épülettípus (lakó, kereskedelmi, kommunális, ipari) szerelt, átszellőztetett elven működő homlokzat kialakítására alkalmas építési rendszer.

Nézzük meg közelebbről, mi is az a szálcement burkolat.

A szálcement homlokzatburkolat jellemzői



A szálcement, mint anyag tulajdonságai megegyeznek a beton ismert jellemzőivel, nagy szilárdságú, de rugalmas, fagyálló és UV-álló. Vízálló és nem éghető.

A Swisspearl szálcement burkolatoknak, a szálcement gyártók közül is kiemelkedő fizikai paraméterek vannak. Ezen kívül a táblák anyagában színezettek és felületükön festettek. Ennek köszönhetően a Swisspearl szálcement burkolatok rendkívül széles színválasztékkal kaphatók.
Szálcement homlokzatburkolat előnyei A szálcement és vele együtt az összes szerelt homlokzatburkolat speciális szakmunka. Magyarországon a megbízható szakkivitelezők száma évről évre növekszik, így nem jelent majd gondot, hogy a beruházási és tervezési folyamatban kiválasztott szálcement burkolatok magas minőségben készülhessenek el.

A Swisspearl szálcement homlokzatburkolatok a következő jellemzők miatt érdemes választanunk:
10 év színtartóssági garancia nem éghető (A2 s1 d0 tűzvédelmi osztályba sorolás) széles színválaszték kiemelkedő fizikai tulajdonságok kevés azon modern építőanyagok egyike, amely több, mint 100 éves múltra tekint vissza Szálcement homlokzatburkolat rögzítése A szerelt szálcement homlokzatburkolatokat leggyakrabban alumínium, esetleg horganyzott acél vagy fa, segédszerkezetre kell rögzíteni.

A rögzítés módja, a táblaszínével szín azonos szegecs vagy csavar, de lehet az alszerkezetre speciális
ragasztóval ragasztani vagy mechanikus rejtett rögzítéssel szerelni is.

Bár maga a szerelés nem igényel különösebb szakértelmet, de a szép homlokzatburkolat szereléshez
nagyfokú precizitásra és speciális szerszámokra van szükség.

A szálcement burkolat kivitelezésének lépései



  1. A kivitelezési munka az alszerkezet tartókonzoljainak elhelyezésével kezdődik.
  2. Ezt követi a szálas hőszigetelő anyag elhelyezése és rögzítése.
  3. Ez után következhet a legfontosabb lépés a “T” és “L” profilok elhelyezése. Ez a munkafolyamat igényli az egyik legnagyobb precizitást, mert bár Magyarországon nincsen szabvány a szerelt homlokzatburkolatok méretpontosságára, de a helytelen síkkoordináció egyenetlen burkolatot és ezzel együtt egyenetlen fuga vonalvezetést eredményez. A szakszerű alszerkezet szerelés a teljes időráfordítás 65-70 %-át teszi ki!
  4. A megfelelően beállított alszerkezetre helyezzük el a szálcement homlokzatburkolatot, mely megadja az épület végleges megjelenését.

Összegezve, homlokzat burkolat kialakításra a Swisspearl szálcement a legjobb választás, mert nagy szilárdságú, de rugalmas, fagyálló és UV-álló. Vízálló és nem éghető. széles színválasztékkal, és
megalapozott minőséggel rendelkezik, köszönhetően a 100 éves múltjának és a folyamatos fejlesztésnek.


Szakmai segítséget és információt kaphat az esal.hu weboldalon szálcement homlokzatburkolatokkal
kapcsolatban.

Szálcement homlokzatburkolatok minden kiszerelésben és dizájnnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése