2017. május 14., vasárnap

Tanácsok a laptop energiatakarékos használatához

Laptop akkumulátor üzemideje teszt
Laptop akkumulátor Windows 10
Így kíméld az akkumulátorodat


A laptop használatát érdemben akkumulátorról érdemes végezni, hiszen a hordozható számítógépnek éppen a mobilitás a legnagyobb előnye, értelme. A Windows 10-es operációs rendszer kínál néhány lehetőséget arra, hogy meghosszabbítsuk az akkumulátorról történő működés idejét.


Állítsd be a takarékos üzemmódot


Amennyiben be van kapcsolva a takarékos üzemmód, a laptop ideiglenesen kikapcsol néhány olyan funkciót, amelyek sok energiát használ, például az e-mailek és a naptár automatikus szinkronizálását, az élő csempék frissítését, valamint az aktívan nem használt alkalmazásokat. A takarékos üzemmód a legegyszerűbb mód az akkumulátor üzemidejének meghosszabbítására.

Hogyan állítsd be a takarékos üzemmódot?


Válassza a Start gombot, majd a Gépház  > Rendszer  > Akkumulátor elemet. Ha azt szeretné, hogy a takarékos üzemmód akkor kapcsoljon be, ha az akkumulátor töltöttsége egy bizonyos szint alá csökken, válassza Takarékos üzemmód automatikus bekapcsolása, ha a töltöttség kisebb, mint lehetőséget, és állítsa be a kívánt értéket. Amennyiben csak arra az időre kapcsolná be a takarékos üzemmódot, amíg újra nem csatlakoztatja a laptopot az elektromos hálózathoz, kapcsolja be A takarékos üzemmód jelenleg beállítást.

Használja a Windows segítségét. A Windows egyes energiagazdálkodási beállításokat képes automatikusan módosítani, így Önnek még egyszerűbb a dolga. Válassza a Start  gombot, majd a Gépház > Frissítés és biztonság  > Hibaelhárítás  > Energiagazdálkodás  > A hibaelhárító futtatása lehetőséget.

Érdemes  beállítani egy rövidebb időtartamot a kijelző inaktív állapotban történő kikapcsolásához, ezt a következőképpen teheti meg. Válassza a Start gombot, majd válassza a Gépház > Rendszer  > Energiagazdálkodás lehetőséget. Az Akkumulátoros üzem esetén kikapcsolás beállítás alatt válasszon egy rövidebb időtartamot.

Csökkentse a kijelző fényerejét. Válassza a Start  gombot, majd válassza a Gépház > Rendszer  > Kijelző lehetőséget. Kapcsolja ki az Automatikus fényerőállítás a fényviszonyok megváltozásakor beállítást (ha megjelenik), majd a Fényerő módosítása csúszkával állítsa be a kívánt fényerőszintet.

Tanácsok a laptop energiatakarékos használatához. A laptop akkumulátor üzemidejének meghosszabbítása a Windows 10 rendszerben az energiatakarékosság beállításával lehetséges. Néhány további érdekes és izgalmas olvasnivaló téma: laptop akkumulátor, laptop szerviz, Windows 10, energiatakarékos üzemmód.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése