2016. december 10., szombat

A télikertben is jól néz ki a kárpitozott bútor, akvárium

Télikert és terasz akvárium
Akváriumok dekoráció a télikertben

Terrárium, fotel és kisállatok a beépített teraszon


A télikertben és beépített teraszon, ahol a kényelmet kárpitozott bútorok biztosítják, saját kezűleg, az előzetes terveknek megfelelően építhetünk különböző formájú és méretű terráriumot vagy akváriumot. A természetet közelebb hozza a családhoz, ha különleges házi állatokat, halak tartunk otthonunkban.

Háziállatok Budapesten


Az akvárium és terrárium a télikert berendezésének díszévé válhat, különösen akkor, ha a megfelelő hátteret is elhelyezzük benne, mellé szép bőr kárpittal borított fotel vagy kanapé kerül. Nem olyan régen még az akvárium hátfalára kívülről ráragasztható poszter hátterek voltak divatban, mostanában folyamatosan terjed és egyre népszerűbb az élethű, ún. 3D-s háttér.

Bútor bolt és akvarisztikai üzlet


Elsősorban bútorboltot vagy kárpitos műhelyet kell felkeresnünk, mielőtt a megfelelő akváriumot kiválasztjuk. Ha akvarisztikai szaküzletekben szeretnénk hátterek vásárolni, ezek némelyike igencsak vastag, ezek olykor elérik 20-25 cm-es vastagságot is. Ebből következik, hogy ezek a dekorelemek csak nagy akváriumba használhatók. Akik rendelkeznek némi kézügyességgel, tetszetős egyedi háttereket készíthetnek maguknak egyedi méretben.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy 200 literes akvárium, 100×40×50 mérettel rendelkezik, ebből egy átlagosan számolt 3D-s háttér közel 10-15 cm-t levesz az akváriumból, egészen pontosan a halak úszóteréből, és ez annak is gondot fog okozni, aki szeretne dúsan növényesíteni.

Néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Tudni kell, hogy ezek a hátterek az anyagukból adódóan rendkívül nagy felhajtóerővel rendelkeznek, vagyis be kell ragasztani őket akváriumragasztóval.


A télikertben is jól néz ki az akvárium, melyben különféle halakat és vízi állatokat nevelhetünk tenyészthetünk. Télikert építés előtt a tervezéskor gondoljunk az akvárium vagy terrárium beépítésére és elkészítésére, hogy később könnyen illeszkedjen az üveg falú környezethez, és mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújtson a házi terrárium. További nagyon érdekes és izgalmas témák: télikert kialakítása, kárpitozott bútor, építés Budapesten, teraszbeépítés szolgáltatás, terrárium szakember, akvárium, bútortervezés, kárpitos szakember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése