2016. október 8., szombat

Roaming díjak, SMS díjak

SMS küldés Európai Unió
Eltörlik a roamingdíjjat

Változnak a mobiltarifák 2017-ben?

Az Európai Unióban 2017-ben eltörlik a tagországok állampolgárai számára a roaming díjat az EU-n belül. A hátralévő néhány hónap cselekvésre ösztönözte a mobiltelefon szolgáltatókat és elébe mentek a törvényi a szabályozásnak. A legtöbb szolgáltató olyan tarifacsomagokat vezet be már most, melyben a külföldre utazók már most is a hazájukban érvényes díjszabást használhatják.

Változnak az árak?


Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy a mobiltelefon hívások ára nem változik, és az SMS küldés sem lett olcsóbb, függetlenül attól, hogy milyen tömegben küldjük őket. Az egyetlen pozitívum, hogy úgy tűnik, hogy a mobilinternet hozzáférésre is érvényes lesz a roaming pótdíj eltörlése.

A mobiltelefon szolgáltatók döntése pusztán marketing jelentőségű, hiszen arra törekednek, hogy a hátralévő szűk 3 hónapban minél több ügyfelet csábítsanak át a konkurenciától.

Egyelőre nem tudunk pontos adatokat a roamingdíj eltörlésének részleteiről. Az nagyon valószínű, hogy valamilyen módon korlátozni fogják az ingyenes roaming hozzáférést, mivel ha korlátlan ideig, plusz díj fizetése nélkül használhatnánk mobiltelefonunkat az egész Európai Unió területén, úgy értelemszerűen az összes tagország állampolgára a legolcsóbb ország legolcsóbb szolgáltatójánál vásárolna tarifacsomagot.




Roaming díjak, SMS díjak változása és megszűnése, ami mindenkit érint. Az Európai Unióban 2017-től eltörlik a roamingdíjat, így olcsóbban lehet majd telefonálni és SMS-t küldeni minden országban, de ennek nem mindenk szolgáltató örül, hiszen ez lehetőséget adhat a visszaélésekre. Ide tartozó további témák: okostelefon, tarifa, roaming, EU, ár, SMS küldés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése