2016. december 2., péntek

Internet és laptop a mai ember számára

Internet laptop
Otthoni hálózat kialakítása

Télikert után internet


A 90-es években még csak télikert létezett, laptopról az emberek többsége még csak nem is álmodott, a mai internetre hasonlító számítógépes hálózatokat pedig a mesterséges intelligencia bölcsőjének tartották.

Így elmélkedtek az ezredforduló előtt a számítógépekről:


A számítógép, laptop a segítség lehetőségét teremti meg. A lehetőséggel azonban meg kell tanulni élni. Milyen munkát vehet le a vállukról a komputer? Minden olyan feladat megoldására képes, amely nagymértékben automatizálható, a megoldási sémák mechanikus alkalmazása, ismétlése. A napi munka során az időszaki jelentések leadásakor adódó adminisztratív feladatok döntő többsége ilyen. Ugyanakkor segíthet kreatív tevékenységek elvégzésében is azáltal, hogy gyorsan számol, keres, nagy tömegű adatot nyilvántart.

Ha valódi számítógépes integráció és gép-gép kapcsolat alakulna ki, nem kellene minden kimutatást többször elvégezni, leírni. Elég lenne az adatokat naponta, hetente, havonta, egy közös adatbankba beadni, ahonnan mindenki a saját szája íze szerinti csoportosításban, összesíthetne, válogathatna és értékelhetne.

Húsz év elteltével ott tartunk, hogy a gép-gép kapcsolata olyannyira nélkülözhetetlen, hogy a családi házak internet kapcsolata a víz, gáz és villany bekötésével áll egy fontossági szinten. A drótnélküli hálózati hozzáférés, a Wifi segítségével pedig akár a kertben vagy a télikertben is internetezhetünk egy laptop vagy okostelefon segítségével.


Internet és laptop a mai ember számára. A télikertben használható laptop feltétele a gyors internet hozzáférés, a Wifi kapcsolat biztosítása és kiépítése. További érdekes témák és kulcsszavak: télikert, laptop, Wifi, internet, számítógép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése