2016. október 5., szerda

Pergola és tetőkert

Pergola amerikai télikert
Amerikai stílusú pergola a kertben

Télikert és teraszbeépítési trükkök


A fapergolák tartóoszlopai, gerendái és szarufái is fenyőfából készülnek.

Magyarországon többfelé láthatunk gázcső és fa kombinációjából készült pergolát is. A függőleges gázcsőoszlop tetejére 85x45x6 mm-es, lefelé fordított U acél kerül, majd erre merőlegesen, egymástól 55 cm-re a fenyődeszkát.

Készíthető íves pergola is gázcsőből. A két párhuzamos ívhez 1 colos, a keresztléchez ¾ collos csövet használjunk.

A pergolák faanyagát kenjük be felületvédő alapozóval, ezután fessük, illetve lakkozzuk le. A vascsöveket feketére, az íves pergoláét fehérre fessük.

Ápoláshoz szükséges eszközök


Megfelelő szerszám nélkül nem lehet még egy erkélyvályút sem kialakítani, illetve fenntartani.
Az ablak-, erkély-, terasz, és tetőkert szerszámai nem azonosak a télikert szerszámaival illetve a zöldséges- és virágoskert szerszámaival. Fontos, hogy az eszközök célszerűek és jó minőségűek legyenek.

A télikertépítés és teraszbeépítés nem fejeződik be a megfelelő gyártással, érdemes sokat foglalkozni vele, hogy kellemes virágos kert vagy gyümölcsök várjanak minket a zord téli napokon is.

Pergola és tetőkert építése és gyártása esetleg sajátkezűleg otthonunkban. A télikertben, tetőkertben nagyon hasznos lehet egy jól megépített és ízlésesen kivitelezett pergola virágaink számára is, hogy télen és nyáron is nagyon kellemesen érezhessük magunkat otthonunk plusz szobájában. További érdekes és hasznos témaötlet: télikert, pergola, építés, teraszbeépítés, gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése