2016. július 23., szombat

Vége az Ubernek

Uber taxi Magyarország
Az Uber applikációja

Megszűnik az Uber applikáció Magyarországon


Az okostelefonos applikáció segítségével nem egyszerűen taxi hívható, hanem egy sokkal megbízhatóbb személyszállító jármű.

Az applikációnak köszönhetően nagyobb biztonságban van az utas, é a vállalkozó sofőr is, hiszen minden hívást rögzítenek, és a fizetés általában elektronikus úton történik, a vezető teljes kizárásával.

A taxit rendelőknek előnyös volt az Uber, mert a hozzájuk legközelebb lévő autót küldte a rendszer, és a taxisokkal ellentétben itt nem lehetett egy korábbi, fals időpontot bemondani, mert a gps-rendszer határozta meg, hogy mikor érkezhet oda a jármű.

A vállalkozó autóvezetőknek is előnyös volt, hiszen hivatalos munkájuk mellett tudták végezni az Uberezást, amikor megkapták a fuvart, azonnal látták, hogy honnan és hová kellesz vinni az utasokat.

A rendszer remekül működik, és néhány bürokratikus akadály kivételével teljesen legális is, s valószínűleg a taxi társaságok is át fognak állni erre a rendszerre a jövőben.

Most valójában csak azért kellett „kiűzni” az Ubert, mert a taxisoknak korábban komoly befektetéseket kellett eszközölniük, hogy autójuk megfeleljen a törvényi előírásoknak, és most a megtérülésig nem szívesen bántják őket.

Valójában a taxistüntetés és az Uber ellenesség a Luddizmusra emlékeztet.

Vége az Ubernek, de nem a világ többi országában. Az Uber egy okostelefonos applikáció segítségével hívható taxi szolgálat, mely kivonult Magyarországról, ezzel elég sokat vesítenek az olcsón utazni szeretők. Egyéb érdekes és hasznos témák: Uber, taxi, applikáció, alkalmazás, okostelefon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése