2016. július 17., vasárnap

Télikertépítés után üvegkerítés tervezés


Télikert üvegtégla a teraszon
Teraszbeépítés üvegtéglával

Használjunk üvegtéglát a teraszbeépítéshez?


Az üvegtéglák belül üresek, két vagy több részből összeállítva, összeolvasztva készülnek. A képlékeny üveget megfelelő gép segítségével formába adagolva fél üvegtéglát préselnek, és ezt a másik féllel egy olvasztógépben összehegesztik. Ezzel az eljárással a testeken belül mintegy 70%-os űr keletkezik, ami zaj- és hőszigetelő. A jelentékeny önsúly fontos a tartószerkezet számításhoz, a télikertépítésnél, teraszbeépítésnél.

80 mm vastag üvegfal súlya négyzetméterenként 100 kg, és a 100 mm vastagságú üvegfalé 125 kg négyzetméterenként.

A zajvédelem mértéke függ az idomelemek tömegétől és a közbezárt légréteg vastagságától is. Előnyösen alkalmazható az üvegtégla fal külső falként akkor is, ha nagyobb zajforrás van a közelben. Alkalmas külső bejárat kialakítására is, mert betörés gátló lehet.  Hő technikailag az üvegfal szintén előnyös, hőáteresztő képessége megfelel a hőszigetelő üvegezéssel készített ablakokénak, mégis e képessége függ az üvegtéglák nagyságától és az üvegfalazat teljes felületén lévő hézagok mennyiségétől.

Azok számára, akik az épületek hőszigetelésével foglalkoznak, az üvegtéglák hőáteresztő képességének tényezője fontos információ lehet.
 Télikertépítés után üvegkerítés tervezés mindenki számára könnyedén. Az üvegtéglát felhasználhatjuk a télikert építésnél és a teraszbeépítésnél is, de kerítést is építhetünk belőle, ha azt szeretnénk, hogy világos legyen a kertünk. További érdekes kifejezések: télikert gyártás, üvegtégla készítés, kerítés építés, teraszbeépítés tervezése, üvegfal okosan, üveggyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése