2016. július 25., hétfő

Európa a Brexit után

Európai Unió kilépés Anglia
Kilépnek a Britek az EU-ból

A körvonalazódó megoldás

A Brexit azaz a Britek Európai Unióból való kilépése miatt nehéz helyzetbe kerülhetnek az EU-s országok, és a társult tagok mellett a támogatásban részesülők is, hiszen az egyik legnagyobb befizető esne ki.

Nagy-Britanniában sem felhőtlen az emberek boldogsága, hiszen az Európai Uniós tagsággal járó kötelezettségek és hátrányok mellett nagyon sok haszna is származott az országnak. Az egyik legnagyobb érvágás lehet az EU-s közös piacból való kizárás illetve a vámok újbóli bevezetése.

A megoldást több kompromisszumos ajánlat jelentheti. Az első és legfontosabb, amire egyre többen sürgetik Angliát, hogy minél hamarabb, hivatalosan is indítsák meg a kiválási folyamatot. Erre leginkább azért van szükség, mert a gazdaságokra és piacokra a bizonytalanság sokkal rosszabb hatással van, mint amennyit a beárazott kilépés okozna.

A legtöbb ország úgy vélekedik, hogy megengednék a Briteknek a munkavállalók szabad mozgásának korlátozását, meghagynák a hozzáférésüket a piacokhoz, de cserébe maradna a hozzájárulásuk mértéke a jelenlegi szinten. Mindenki nagyon várja már, hogy az EU-s vezetők pontot tegyenek a Brexit végére.


 Európa a Brexit után már nem lesz ugyanolyan. Nagy-Britannia kilépése az Európai Unióból Brexit néven vált ismertté. A politikusok a minél egyszerűbb kiválás mellett kampányolnak és marketingelnek, hogy minden lehetőleg zökkenőmentesen történhessen. Érdekes témák: Európai Unió, Nagy-Britannia, kilépés, közös piac, britek, kampány.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése