2017. március 16., csütörtök

Laptop kijelző csatlakoztatása

Thunderbolt dock laptop kijelző
Thunderbolt 3 kijelző dokkoló laptophoz is

Vetítés vagy prezentáció a mobil számítógépen


A laptophoz gyakran kell egy második kijelzőt csatlakoztatni, ha asztali gépként használjuk munkánk során. Egy második és harmadik kijelzővel megnövelhetjük a vizualizált felületeket, így lényegesen könnyebben tudunk dolgozni. A kijelzők és kivetítő csatlakozása kikapcsolt állapotban a legegyszerűbb, ilyenkor a laptop automatikusan felismeri és beállítja a kijelzőt és annak felbontását.

Az alapvető beállításokat a lentebb ajánlott cikkben elolvashatod, most lássunk néhány extra beállítást a laptop kijelzőkkel kapcsolatban:

  • Néhány gyártó a videokártya illesztőprogramjával együtt, saját beállítási menüt is telepít a laptop operációs rendszerére. Ez az Intel-re jellemző.
  • Az Asztal kiterjesztése funkció a Windows 7-es verziójától kezdve elérhető az operációs rendszerből, a korábbi verzióknál speciális program, alkalmazás telepítése szükséges.
  • Ha a laptopon Thunderbolt 3 csatlakozó is található, akkor egyszerre több monitort is csatlakoztathatunk, sorba kötve. Mivel a Thunderbolt 3 csatlakozóra optimalizált kijelzők még meglehetősen ritkák, ezért érdemes egy úgynevezett Dell Thunderbolt Dock dokkolót vásárolni. Ez az eszköz elvileg a Dell monitorok számára készült, de természetesen a legtöbb kijelző típus számára megfelelő.
  • Ha ugyanazt a képet szeretnénk (klónozva) több kijelzőn is egyszerre megjeleníteni, de csak egyetlen videocsatlakozó található a laptopon, Splitter azaz elosztó adapter segítségével tudjuk ezt megvalósítani.

A laptop kijelző kiterjesztése mellett a javításban és beállításban is szívesen segítenek neked a laptop szervizben.

Laptop kijelző csatlakoztatása személyi számítógéphez és egyéb szervizben is javítható hardver eszközhöz. Hogyan csatlakoztassam a kijelzőt és a monitort a laptophoz és a Thunderbolt 3 csatlakozót a kijelzőhöz és milyen módszer szerint kell beállítani a billentyűzet segítségéve. További nagyon érdekes és izgalmas témák mindenki számára: laptop, laptop kijelző, Thunderbolt 3, Windows, videokártya.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése