2017. február 6., hétfő

A laptopról is gondoskodni kell

laptop helyes használata
A laptop munkahely kiválasztása

Szervizben végzik a szakszerű karbantartást


A laptop alapvetően mobil eszköz, melyet utazás közben is használhatunk, mégsem bír ki mindent. A laptopot elég könnyű megsérteni, tönkretenni, ezért a használatából eredő meghibásodásokat érdemes minimálisra csökkenteni. A nem megfelelő bánásmód a laptop meghibásodását eredményezheti, melyet jobb esetben szervizben könnyen megjavítanak, rosszabb esetben új laptopot kell vásárolni.

A munkahely megszervezése


A laptop használatakor időt kell szánni a megfelelő elhelyezésre. A laptop műanyag házának kialakítása miatt a hűtési rendszer távol van az optimálistól, ezért mindenképpen úgy kell elhelyezni a gépet, hogy a légbeszívó nyílások szabadon maradjanak. Az egyik legrosszabb megoldás, ha a laptopot az ágyban, a paplanon használjuk. A laptop túlmelegedése, felforrósodása még akkor is komoly gondot okoz, ha első ránézésre nem hibásodott meg egyetlen alkatrésze sem. A túlmelegedő laptopban az alkatrészek élettartama jelentősen csökken.

A laptop szervizbe behozott laptopok jelentős százalékánál a meghibásodást valamilyen folyadék jelenléte idézte elő. Munkánk során tartsunk távol mindenféle nedvességet, kávét és üdítőitalt a laptoptól.

Szállítás, áthelyezés


A laptop mobil eszköz, ez mégsem azt jelenti, hogy mindenképpen mozgatni kell működtetés közben. Amikor a laptop töltőről működik, a gép áthelyezése közben a kábel és a töltő csatlakozójának mozgása károsíthatja az elektromos alkatrészeket.

A laptop tisztítása fontos és rendszeresen el kell végezni. A tisztításhoz használt szerek minősége és mennyisége nagy körültekintést igényel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan kell akkor inkább vidd szervizbe, ahol szakszerűen megtisztítják a laptopot.


A laptopról is gondoskodni kell, hogy ne romoljon el és ne kelljen gyakran cserélni. A laptop helyes használatához tippek, tanácsok és trükkök, hogy ne kelljen gyakran laptop szervizbe vinni a gépet Budapesten vagy vidéken a tisztítást is bízt kvalifikált szakemberre. További érdekes és izgalmas témák: laptop használat, tippek, laptop szerviz, javítás, laptop tisztítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése