2016. szeptember 11., vasárnap

Mobilinternet kapcsolat típusok Magyarországon

Online marketing 4G okostelefon
Mobilinternet széles sávon
Az okos eszközöknek kell a sávszélesség


Az okostelefonok és tabletek terjedésével, igény van a széles-sávú mobilinternet hozzáférésre. Az egyik alternatív megoldás a Wifi hálózatok nagyobb lefedettsége lenne, de ezek a hálózatok hatóköre rövid, a csatlakoztatható eszközök száma viszont meglepően alacsony, tehát a Wifi hálózatok kapacitása gyenge.

A mobilinternet lenne az egyik legjobb megoldás arra, hogy tömeges mértékben csatlakozhassanak okos eszközök és számítógépek az internetre, viszont az eddig elterjedt kapcsolattípusok lassúak és drágák voltak. A 4G megjelenésével már használható internetkapcsolatot kaptak a mobil eszközökkel rendelkező internetezők, de az igazi áttörés várhatóan az 5G bevezetésével várható.

Jelenleg a 4G és azon belül az LTE, HSDPA, HSUPA és HSPA+ kapcsolati technológiák nyújtják az optimális ár/érték arányú internet hozzáférést.

A mobileszközök számára a széles-sávú internet hozzáférésre nem az SMS küldéshez van szükség, de még csak nem is az internetes böngészés miatt van erre szükség. A nagyobb hálózati kapacitásra a videohívások, az online videónézés miatt van szükség. Az utóbbi időben pedig egyre jobban terjed az IPTV, mely szintén igényeli a sebességet.

Mobilinternet kapcsolat típusok Magyarországon, amelyre az előfizetők igényt tarthatnak. A legtöbb online alkalmazás igényli a széles-sávú mobilinternet hozzáférést. Az IPTV, a Youtube is szereti a 4G internetet, de ezért komolyan a zsebébe kell nyúlnia a vásárlónak. További hasznos témák és kulcsszavak: okostelefon, mobilinternet, 4G, mobiltelefon, internet, online, marketing.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése