2016. szeptember 4., vasárnap

Az üveggyártásról

Hőszigetelő matt üveg gyártása
Matt üveg gyártása

A télikertépítés és teraszbeépítés az üveggyártással kezdődik


A legyártott üvegeknek többféle fajtáját és típusát használjuk az üvegházak készítésénél és a teraszbeépítésnél. Ilyen például a szigetelőüveg.

A szigetelőüveg


Megkülönböztetett figyelemben részesülnek bizonyos ideje a szigetelőüvegek, illetve a kétrétegű szigetelőüvegek. Bár ezeket az új épületekben már régóta használják, most bevonulnak azokba a régi épületekbe is, melyeket a vonatkozó előírások szerint újítanak fel. Szigetelőüveget két vagy három tábla összeépítésével úgy gyártanak, hogy a terek egymás között légmentesen zártak és páramentesek. Az üvegeket a széleken távolságtartó betétekkel forrasztják be. Ez a leginkább alkalmas üvegfajta a télikertépítés vagy teraszbeépítés elkezdéséhez és megvalósításához. A tervezésnél szinte csak ezt használják.

Hasonló módon készítik a különösen jó hőszigetelő képességű háromtáblás szigetelőüveget. Az ilyen táblák jó hőszigetelő voltáról meggyőződhetünk a következő összehasonlításban: a másfél tégla vastag fal hőszigetelő értéke k=1,34. A szimpla faablaké 6 viszont a kéttáblás szigetelőüveggel már 2,8 k értékű, vagyis hatékony. Ehhez hozzájárul az is, hogy az ilyen üvegek hatékony zajcsökkentők is.

 Az üveggyártásról íródott remek poszt mindenki számára. Az üveggyártás leírása, a szigetelő üveg tulajdonságainak kidomborításával a télikert gyártásnál és a teraszbeépítésnél használható típusukkal közérthető módon mindenki számára könnyed olvasmány, ha tervezed az építést vagy a gyártást. További érdekes és hasznos témák: üveg, hőszigetelő üveg, télikert, teraszbeépítés, gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése