2017. december 19., kedd

Választottál már laptop töltőt?

Laptop töltő Dell és Asus
Univerzális laptop töltő csatlakozók

Asus és Dell gépek akkumulátorát is tölteni kell


A laptop akkumulátorának töltője esetében fontos, hogy mindig sérülésmentes, és megfelelő paraméterekkel rendelkező típust használjunk. A laptoptöltő vásárlására és tárolására kiemelt figyelmet és nagy gondot kell fordítani.

Milyen laptoptöltők vannak?


A legtöbb laptoptípushoz, az Asus és a Dell márkákhoz is többféle töltőt vásárolhatsz. Ezek főbb paraméterei a töltő adapterén vagy a notebook alján is fel van tüntetve:

  • Input – bejövő feszültség Voltban
  • Output – kimenő feszültség Voltban
  • Output – kimenő áramerősség Amperben vagy milliamperben
  • Output – kimenő teljesítmény.

A laptoptöltő valamennyi paraméterének igazodnia kell a laptop alaplapján található csatlakozó által használt paraméterekhez.

A laptoptöltő használatának szabályai


A laptop és a laptop akkumulátorának hosszú élettartamához ismernünk kell az Asus töltő és Dell laptoptöltő használatának néhány alapvető szabályát.

A legfontosabb, hogy próbáljuk megóvni a laptop töltőjét az erőbehatásoktól, ne ütögessük, ne nyomjuk össze. Fontos, hogy ne csavarodjon össze a laptoptöltő kábele, vezetéke. A laptoptöltő szállításakor a zsinórt ne feszesen tekerjük fel, mert ez a töltőházhoz csatlakozó résznél megtörheti a kábelt. Előfordulhat, hogy a notebook működik, az akkumulátora mégsem töltődik, ilyenkor a töltőcsatlakozó problémáját is érdemes kizárni.

A meghibásodott vagy sérült laptoptöltőt azonnal cseréljük ki, ne használjuk még rövid ideig sem. A sérült alkatrész rövidzárlatot okozhat, ami a hardver teljes és végleges meghibásodását okozhatja. A laptop szervizben hozzáértő szakemberek Asus és Dell gépekhez is alkalmas alkatrészeket árulnak, melyekre hosszú távú garanciát is adnak.

Abban az esetben, ha nem találunk a típusnak megfelelő töltőt, vásárolhatunk univerzális laptoptöltőt, mely a legtöbb csatlakozóhoz alkalmas, csak a megfelelő paraméterek beállítása szükséges.

Választottál már jó minőségű laptop töltőt a mobil számítógépedhez? A laptop szervizben vagy webshopban gyorsan és könnyen választhatsz a legtöbb számítógéphez alkalmazható Asus és Dell típusokhoz megfelelő laptoptöltőt, amire garanciát ad az eladó, és nagyfokú figyelmet fordít a csatlakozóra is. Ha szeretnél további érdekes és izgalmas témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk számodra: laptop szerviz, Dell alkatrész, ASUS javítása, laptop töltő eladás, hardver vásárlás, alkatrész csere.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése