2017. november 25., szombat

Üvegtető beépítése

Üveg ház építése
Nagyméretű üvegtető

A télikertgyártás módszerei

A télikertgyártás során sokféle megoldást és konstrukciót választhatunk, egyik az, amikor a teljes épület, tehát a tető is üvegből készül el. Ennek előnye, hogy a téli napsütés nagyobb felületen tud bejutni, természetesen nyáron árnyékolással kell védenünk növényeinket, a kellemesebb klíma érdekében pedig szellőztetést, esetleg légkondicionálást kell alkalmazni.

Amennyiben a télikert tetőszerkezetét üvegből szeretnénk készíttetni, akkor figyelembe kell venni, hogy a konstrukció nagyobb igénybevételnek lesz kitéve, mint a falszerkezet. A tetőszerkezet számára készített üvegbetétek gyártásakor a felső üvegtáblát edzett üvegből készítik, az alsó üvegtáblát pedig laminálják vagy triplex üveget használnak fel.

Edzett üveg

A télikert gyártásakor kizárólag jó minőségű üvegeket, üvegbetéteket érdemes használni. A budapesti télikert építő minden követelménynek megfelelő konstrukciókat használ, melyre garanciát is vállal. Az edzett üveg különösen alkalmas a teraszbeépítésre, hiszen a hőkezelés hatására az üveg 4-5ször keményebb lesz a hagyományoshoz képest

Laminált üveg

A laminált üvegbetétre azért van szükség a télikertépítés során, hogy az épületben pihenők tökéletes biztonságban legyenek a külső behatásoktól. A laminált üveg nehezebben törik, hiszen az üvegtáblát egy speciális fóliával vonják be a gyártás során.

Triplex laminált üveg

A triplex laminált üvegbetét gyártásakor több üvegréteget ragasztanak össze, melyek közzé fólia kerül. Az ilyen üvegbetét törés esetén is egyben marad, hiszen az erős fólia összetartja a szilánkokat. A triplex üvegbetétek súlya nagyobb a hagyományos üvegbetétekhez képest, ezért a végső konstrukció megtervezésekor a statikai szempontokat messzemenően figyelembe kell venni.

Amennyiben a tetőszerkezet törésétől kell tartani, de mindenképpen fényáteresztő tetőszerkezetet szeretnénk építtetni, meg kell vizsgálni a polikarbonát lapok használhatóságát is. A légkamrás polikarbonát lapok kis súlyuk és megfelelő hőszigetelésük okán alkalmasak lehetnek a télikert tetőszerkezetének megépítéséhez.


Üvegtető beépítése. A télikert építés során a terasz beüvegezéséhez használt üvegtípus kiválasztásakor a helyiség funkcióját és a biztonságot is figyelembe kell venni. További érdekes és izgalmas témákkal ismerkedhetsz meg olvasásra ajánlva: télikert építés jó áron, terasz beépítés szakszerűen, hőszigetelő üveg vásárlása, biztonsági üveg gyártása, üvegtábla készítése és beépítése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése