2017. november 9., csütörtök

Újra gyárt videokártyákat az Intel


Diszkrét videokártya gyártás
Videokártyát gyárt az Intel

A Bitcoin bányászok örülnek


Az Intel a trendek vizsgálatát követően úgy döntött, hogy jelentősen változtat fejlesztési és marketing stratégiáján. A kriptovaluták körüli mizéria és a bányászatukhoz szükséges óriási mennyiségű videokártya és a kereslet miatt is dönthetett úgy a cég, hogy újra nekifog a diszkrét videokártyák fejlesztésének.

A cég által most létrehozni tervezett Core and Visual Computing Group csoport feladata lesz, hogy gamer laptopok és számítógépek számára videokártyákat, grafikus processzorokat fejlesszen. Az Intel a most fejleszteni kívánt diszkrét videokártyákat szeretné szuperszámítógépek hardvereként is használatba venni.

A cég komolyan gondolja a fejlesztések új irányvonalát, ezt bizonyítja, hogy olyan taőasztal vezetőt neveztek ki a részleg élére, aki már dolgozott az ATI, Apple és AMD Radeon Technologies Group cégeknél.

A szakértők szerint az Intelnek több évre is szüksége lehet, mire az új típusú laptopokban és személyi számítógépekben is használható diszkrét grafikus kártyát gyárthat. Mivel az Intel 2018-as laptop szériája az AMD grafikus processzorával lesz ellátva, ezért a cég számára van elegendő idő a saját technológia továbbfejlesztésére.

Intel és Bitcoin


A Bitcoin bányászok nagy örömmel fogadták az Intel hírét. Jelenleg komoly hiány van a videokártya piacon, mivel egy új kriptovaluta megjelenése és a Bitcoin árfolyamának elszállása egyre több farm létrehozását ösztönözte. A videokártya hiány olyan méreteket öltött, hogy a Bitcoin bányászok külön hajót béreltek, hogy rövidebb idő alatt érjen Európába az új szállítmány.

Az Intel ezidáig a processzorba integrált videokártyában látta a jövőt, komoly szemléletváltás következett be a cégnél, ha a diszkrét alkatrészek felé fordult a gyártó figyelme.


Újra gyárt videokártyákat az Intel, aminek sokan örülnek, hiszen növeli a profitjukat. Az Intel újra elkezdi fejleszteni a legújabb és garantáltan jó minőségű, laptop és asztal számítógép részére készített diszkrét videokártyáit, amit Bitkoin bányászatra is használhatnak a nagyobb farmok létrehozói. Érdemes ezekről az érdekes témákról tovább olvasni: Intel cég, videokártya gyártás, Bitcoin bányászat, kriptovaluta bányász hardver, AMD lapkakészlet, gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése