2017. július 21., péntek

Asztali videokártya csatlakoztatása laptophoz

Videokártya csatlakoztatása laptophoz
Laptop külső videokártyával

Házi barkácsolás csak hozzáértőknek


A laptop videokártyája a legritkább esetben felel meg a felhasználók igényeinek. A játékra is használható videokártya működéséhez nagy mennyiségű áramra van szükség, munka közben pedig nagy mennyiségű hőt termel, amit nehéz elvezetni a laptop műanyag házából. A legtöbb laptop videokártyája nem cserélhető és nem is fejleszthető, ezért alternatív megoldásokra van szükség.

Külső videokártya csatlakoztatása


Az asztali számítógépek részére gyártott videokártyát jóval olcsóbban lehet beszerezni a laptop videokártyához képest, teljesítménye azonban jóval magasabb. A külső videokártya csatlakoztatását és áramellátását azonban szakszerűen meg kell oldani. A laptophoz a következő csatlakozótípusok segítségével telepíthetünk videokártyát:

Express Card


Az 5 gigabites csatlakozótípus a PCIe x1-essel van nagyjából egy szinten. Ezt a csatlakozótípust azonban már nem használják a számítógépgyártásban. Az ilyen típusú hardverrel ellátott gép alaplapja és processzora valószínűleg annyira gyenge, hogy nem éri meg az erőfeszítést a külső videokártya csatlakoztatása.

Mini-PCIe


A mini-PCIe csatlakozó általában a Wifi kártya számára van fenntartva, ezért nagyon ritka, hogy szabad lenne külső videokártya csatlakoztatása céljára. Az ilyen eszközhöz kapható átalakítót és csatlakoztatót a műanyag ház burkolatán keresztül kell kivezetni, ezért is problémás ez a fejlesztés.

Thunderbolt


Az Apple és Intel közös munkájának köszönhető a nagysebességű csatlakozó, mely mindkét irányban 20 gigabit-re képes. Ezzel a csatlakozóval meglehetősen ritkán találkozunk a laptopokon, ha külső videokártyát szeretnél csatlakoztatni a gépedhez, mindenképpen erre van szükséged.

Asztali videokártya csatlakoztatása laptophoz, hogy a lehető legnagyobb grafikus teljesítményt kaphasd. A laptophoz csatlakoztatható külső videokártya részére megfelelő csatlakozófelületet kell keresni, mely nem minden gép esetében áll rendelkezésre. További érdekes és izgalmas témák olvasóink részére: laptop, videokártya, csatlakozó, diszkrét videokártya, thunderbolt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése