2017. június 15., csütörtök

Laptop vásárlás és kijelző méret

Laptop és kijelző árak
Vásárolj nagy kijelzős laptopot

Tanácsok-tippek és ötletek


Ha laptopot vásárolsz, rengeteg szempontot kell figyelembe venned, mely szempontok közül természetesen az ár a legfontosabb. A gép ára a hardver erőssége mellett a márkától is jelentős mértékben függ.

Fontos a processzor


A laptopoknál is, ahogy az asztali gép vásárlásánál az egyik legfontosabb hardver alkatrész, és a gép meghatározó mérőszáma a processzor típusa és sebessége.

Az olcsóbb laptopkategóriák gépei Celeron vagy Pentium processzorral kerültek összeszerelésre, a drágább és erősebb modellek Intel Core i3, i5 vagy i7-es processzort kaptak. Az AMD processzorral szerelt laptopok valamivel olcsóbbak, de sebességben nem maradnak el Inteles társaiktól, egyes vélemények szerint az Intelnél a márkát is meg kell fizetni, ezért drágább a gép ára.

A memória mérete


A laptopra is érvényes, hogy memóriából a sok sem elég. 2GB memóriával már nem is érdemes gépet venni, 4GB a minimum, de nem számít túlzásnak, ha a laptop 8GB memóriát kap.

A memória mellett a laptop merevlemezén is sok múlhat, ha igazán gyors gépet szeretnél, mindenképpen SSD-vel szerelt mobil számítógépet válassz.

Kijelző mérete és felbontása


A laptop hordozhatóságát, tehát méretét elsősorban a kijelző mérete határozza meg. Amikor laptopot vásárolsz, gondold végig, hogy mire szeretnéd használni, és ehhez mekkora kijelzőre van szükség. Az általános, átlagos laptop kijelző 14-15 hüvelyk, ha a hordozhatóságra szeretnéd helyezni a hangsúlyt, mindenképpen 13-as vagy kisebb kijelzőt válassz, ha fontos a nagy megjelenítő, akkor értelemszerűen nagyobb megjelenítőt keress.

A laptop kijelző felbontása jelentősen megdobhatja a gép árát, ezért azon is érdemes elgondolkodni, hogy főleg útközben szeretnéd használni a gépet vagy otthon, plusz csatlakoztatott monitorral vagy csak a saját kijelzőjével.


Laptop vásárlás és kijelző méret a budapesti szerviz segítségével. Ha laptopot szeretnél vásárolni, akkor több dolgot is érdemes figyelembe venni, mielőtt végleg döntenél és kiadnád a pénzedet: kijelző, processzor ár, stb. Ha további érdekes témákról szeretnél olvasni: laptop kijelző csere ára, laptop szerviz szolgáltatás, laptop vásárlás Budapest, processzor csere, memória bővítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése