2017. június 22., csütörtök

Az AMD EPYC a legerősebb adatszerver processzor

Szerver processzor EPYC
EPYC AMD processzor

Hírek a szerver alkatrészgyártók világából


Az AMD már egy jó ideje csak a másodhegedűs szerepét játszotta az adatközpontok szervereibe készített processzorok piacán, most sikerülhet kiszorítani az Intelt az EPYC adatközpont processzor segítségéve.

A EPYC processzorok 32 AMD Zen magot tartalmaz, két nagy teljesítményű szál magonként. A felső végén EPYC processzor az 7601, a 32 mag, a 64 szálak, alapfrekvencia 2,2 GHz-es és a max boost CPU sebessége 3,2 GHz-es.

A belépő szintű EPYC 7251 ellentétben egy 8-core, 16-menet chip sarokfrekvencián 2,1 GHz.
A termék bejelentésével az AMD közvetlen célja az Intel Xeon E5-2660 v4 kiszorítása a piacról mivel állítása szerint az EPYC felülmúlja a rivális.

Az AMD állítása szerint az általuk gyártott processzor 70%-kal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik a hasonló árkategóriájú Inteles versenytársához képest.

A két aljzat EPYC-alapú rendszer képes támogatni akár 4 terabájt memória kapacitása, amihez maximum 32 DIMMS a DDR4 RAM. Több szerver szállító is felkészült arra, hogy támogassa az AMD EPYC, beleértve HPE, Dell, Asus, Gigabyte, Inventec, a Lenovo, Sugon, Supermicro, a Tyan, és a Wistron.

A Dell Power Edge következő szerverei az EPYC különleges biztonságot nyújtó megoldásainak kihasználásával készülnek majd, kifejezetten a skálázhatóság igényeinek kielégítését helyezve a középpontba.

A szerverek biztonsági szintjét az AMD Secure Run funkció kriptográfiai adatelkülönítési megoldása hivatott növelni.

 Az AMD EPYC a legerősebb adatszerver processzor, mely jelenleg a piacon megvásárolható. Az AMD által tervezett és gyártott EPYC processzorok az Intel szerver processzorainak kiszorítására készülnek, a biztonság hangsúlyozásával, a minimális szerviz igényével eladva. További érdekes és izgalmas olvasni való témák mindenki számára: Intel, AMD, szerver, processzor, EPYC, Secure Run.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése