2017. március 26., vasárnap

Laptop billentyűzet javítása házilag

Laptop szerviz javítás billentyű
Laptop billentyűzet áramkör javítása

Hogyan szedjük le a laptop billentyűt?


Ha problémád van a laptop billentyűzetével, meghibásodott vagy leöntötted valamilyen folyadékkal, akkor érdekes lehet számodra, hogyan kell kicserélni és kitisztítani.

Az itt leírt információk nem helyettesítik a laptop szerviz által végzett karbantartást illetve a javítást. Ha komolyabb hibája van a laptop billentyűzetének, akkor érdemes bevinni a laptophardware budapesti szervizébe a gépedet. Ha régi laptopról van szó, és szeretnéd megnézni, hogy saját kezűleg mit tudsz tenni a javítása ügyében, akkor viszont bátran fogj hozzá. A javítások és szerelések elvégzéséhez érdemes speciális szerszámokat használni, hogy a műanyag burkolat sérüléseit elkerüljük.

Nedvesség a laptop billentyűzetében


Az első lépés, hogy meghatározzuk, hogy mi az oka a laptop meghibásodásának. Ha bizonyosak vagyunk benne, hogy valamilyen folyadék ömlött a laptop billentyűzetébe, akkor azonnal áramtalanítsuk, és vegyük ki az akkumulátort is. A laptop szárítását és savtalanítását, tisztítását szakszerűen csak a laptop szervizben tudják elvégezni a szakemberek, ezért rövid időn belül vigyük be a szervizbe.

Ha semmiképpen nem tudjuk bevinni a gépünket a szervizbe, és nem is féltjük a házi barkácsolástól, mert nincs rajta nélkülözhetetlen adat és információ, akkor saját kezűleg tisztíthatjuk.

Első sorban desztillált vízzel mossuk ki a laptop billentyűzetét, majd szárítsuk meg. A laptop szárítását legalább két napon keresztül végezzük. Szükség esetén használjunk hajszárítót, de vigyázzunk arra, hogy ne olvadjon meg a műanyag billentyű.

Ha a szárítás után sem működik a laptop billentyűzete, akkor szét kell szedni, hogy belülről is javításokat végezzünk.

A laptop billentyűzetének meghibásodásának oka a nyomtatott áramkör sérülésére vezethető vissza. Ha van elég türelmed, és apránként szétszeded a teljes billentyűzetet, akkor a fólia alatt lévő nyomtatott áramkört leellenőrizve megtalálhatod a szakadás helyét, amit a személyautók hátsó szélvédőjének fűtőszálának javításához használható anyaggal tudsz kijavítani.

Laptop billentyűzet javítása házilag nem egyszerű feladat, ezért nem ajánljuk senki számára. A laptop billentyűzet javítását budapesti laptop szervizben érdemes elvégeztetni, de bizonyos esetekben házilag, saját kezűleg is megpróbálhatod kicserélni az elromlott billentyűket a saját gépedben. Néhány további érdekes és izgalmas téma mindenki számára: laptop billentyűzet, laptop szerviz, Budapest, billentyűzet csere, billentyű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése