2017. február 22., szerda

Laptop hibák és leírásuk

Laptop hiba javítás szerviz
Ha nem működik a laptop

Miért nem kapcsolódik be a gép?


Nem inicializálódik a laptop alapvető rendszere, tehát a laptop lámpái égnek, a ventilátor zúg, de semmi egyéb nem történik. Ennek a hibának a lehetséges okai:

  • Processzor vagy memória hiba
  • A déli vagy az északi híd meghibásodása
  • BIOS hiba.

Ha ilyen hibával találkozunk, akkor a laptop szétszedésére és belső diagnosztikájára van szükség, előfordulhat, hogy a BIOS újratöltését is el kell végezni. Ilyen szolgáltatást csak szervizben nyújtanak Budapesten vagy vidéken.

Ha azt tapasztalod, hogy megjelenik a laptop kijelzőjén a BIOS kezdőképernyője, de ezután folyamatosan újraindul a számítógép, akkor a következő hibák lehetnek:

  • Déli- vagy északi híd melegedése – mindenképpen a laptop szétszedésére van szükség.
  • Forrósodik a processzor – hűtőrendszer tisztításával általában a szervizben gyorsan orvosolható a probléma.
  • BIOS hibák – előfordulhat, hogy a rendszerindító chip cseréjére van szükség.

Ha a laptop alapvető rendszerei elindulnak, majd ezután áll le a számítógép, a bal felső sarokban villogó kurzorral, akkor nagy valószínűséggel, a merevlemezzel van gond. Vagy meghibásodott és cserélni kell a HDD-t vagy az operációs rendszer fájljai sérültek meg, ezért újra kell telepíteni a rendszert, ez a leggyakrabban Windows.

Ha nincs szerencsénk, akkor a merevlemez érzékeléséért felelős déli híd meghibásodásával van dolgunk, ilyenkor cserélni kell az alaplapi chipet, ezt csak szervizben szakember, speciális szerszámok segítségével tudja elvégezni.

A budapesti laptop szervizben általában az összes itt leírt problémát gyorsan és könnyen kijavítják.


Laptop hibák és leírásuk, valamint a javításuk lehetséges módjainak rövid megnevezése. A laptop hibáit Budapesten szakszerűen csak szervizben tudják kijavítani, ha processzor, alaplapot vagy hidat kell cserélni a gépben és ehhez speciális szerszámokra és gépekre is szükség lehet. További izgalmas olvasnivaló témák mindenki számára: laptop szerviz, budapesti szerviz, processzor csere, BIOS hiba, BIOS csere, javítás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése