2017. január 5., csütörtök

A műanyagok tulajdonságai

Műanyag alkatrész csatlakozó
A műanyag kapcsolja össze a világot
Nem csak laptop alkatrészt gyárthatunk


A makromolekulákra kidolgozott technológiákkal manapság úgyszólván tetszőleges tulajdonságú műanyag, illetve műszál állítható elő, és a nagy molekulájú anyagok kémiájával foglalkozó nagyszámú ismertetés is mutatja, hogy a műanyagok tulajdonságait milyen sokféleképpen lehet kihasználni.

Bizonyos műanyagok képesek az 500 C hőmérsékletnek is ellenállni, rövid ideig pedig még ennél is magasabb hőmérsékletet viselhetnek el. A műanyag alkatrészeknek ez a tulajdonsága a laptop alkatrészek gyártásánál nem elengedhetetlen.

Makromolekulás ragasztókkal a fémeket olyan erősen lehet összeragasztani, hogy a fém szakad el, nem pedig a ragasztás old fel. A laptop kijelző fólia ragasztásánál nincs szükség ilyen erős műanyag alapú ragasztóra. A műanyagból készíthetünk olyan ablaküvegeket, melyek vékonyak mégis ütés és golyóállóak.

A laptop alkatrészek gyártását alapos és hosszan tartó kutatások előzik meg, melyek a műanyag tulajdonságait vizsgálják. Bizonyos műanyag alkatrészek gyártásához duroplaszt anyag a legmegfelelőbb.

Ezen laptop alapanyagok előállítása során általában két lépésben járnak el: először még olvadásra képes, viszonylag rövid láncú polikondenzátumokat nyernek, ezekbe az anyagokba töltőanyagokat dolgoznak be – kormot, kőzetlisztet vagy papírcsíkokat -, az egészet megfelelő formába töltik és csak azután hevítik tovább, egészen addig, amíg további kondenzáció következtében létrejött a térhálósodott végtermék.

Kevesen tudják, hogy a műanyagipar terméke nem csak laptop alkatrész, de a hőállónak mondott teflonbevonat is műanyag modifikáció.


A műanyagok tulajdonságai mindenkit érintő kérdés, hiszen a hétköznapi életünket befolyásoló dologról van szó. A műanyag alkatrészek gyártása során a laptop alkatrészek tökéletesítése is megtörtént. A teflon révén a konyhai sütést is meghódította a műanyag, amely forradalmasította az eszközök gyártását és az elektronikai cikkek készítését. További érdekes és hasznos olvasnivalók listája: műanyag, műanyag alkatrész, laptop alkatrész, műanyag gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése