2016. december 28., szerda

Szemmozgással irányított laptop?

laptop irányítása szemmel
Nem csak azonosít, irányít is a szemünk

Már valóság a laptop irányító kiegészítő


Az érintőképernyő és az érintő kijelző a legmodernebb irányító eszköz, mely segítségével utasításokat adhatunk laptopunknak. Az érintő kijelző kombinálva a laptop billentyűzettel teljes körű és korlátlan irányítási lehetőséget biztosít a felhasználó számára. Az érintőkijelző terjedését persze magas ára gátolja illetve a kutatók folyamatosan új megoldásokat keresnek a laptopok távvezérlésének hatékony megoldására.

Az irányító rendszerek következő generációja a szemmozgás-követő érzékelő. Természetesen ezek a megoldások sem olcsó árukról ismertek, de egyértelműen a jövő technológiai fejlődésének alapjait jelentik.

A laptop irányító rendszer projektjének alapja a Microsoft Kinect rendszer, mely segítségével a laptop kijelzőjén mozgathatjuk a kurzort és parancsokat adhatunk a programoknak.

Nem meglepő, de a szemmozgás-követő irányítás elsősorban a játékosok számára fejlesztik a programozók. Bár hatékony és hasznos eszköz lenne a gyógyászatban és a tudományban is, de komoly bevételekre a játékosok piacán számíthatnak a fejlesztők.

A kifejlesztett eszköz meglehetősen egyszerűre és olcsóra sikeredett, bármelyik laptophoz könnyen csatlakoztatható. A beüzemelés a lehető legegyszerűbb, csak rá kell helyezni a Kinectre. Az eszköz tartalmaz egy speciális optikát, valamint infravörös megvilágítást is biztosít annak érdekében, hogy a Microsoft szenzorját minél hatékonyabban használhassuk szemmozgás-követésen alapuló alkalmazás irányításra. A bővítőeszköz USB porton keresztül kapcsolódik a laptophoz.



Szemmozgással irányított laptop már nem tudományos fantasztikum, a mindennapok része lehet? A szemmozgással irányítható laptop megoldható a Kinectre szerelt kiegészítő eszköz használatával, szerviz nélkül, mindenki számára elérhető áron és gyorsan szerelve. További érdekes és izgalmas témák mindenki számára: laptop, laptop kijelző, Kinect, irányító, távirányító.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése