2016. december 15., csütörtök

Ötszörösére kell emelni a minimálbért Ukrajnában

Minimálbér Ukrajna 2017
Növekszik az ukrajnai minimum fizetés
Az ukrajnai politikusok egymásra licitálnak a fizetésekkel


Az ukrajnai Állami Fiszkális Szolgálat vezetője egy interjúban bejelentette, hogy Ukrajnában 2017-ben 7 500 hrivnyára kell emelni a minimálbért. Határozott véleménye szerint a januári 3 200 hrivnya csak a kezdet, az év folyamán először 5 000 majd 7 500 hrivnyában határozzák meg az ukrajnai bruttó minimálbért.

A vezető szerint a minimálbér emelés a feketegazdaság kifehérítése felé tett lépések egyike, mely megszünteti a borítékban kapott fizetéseket, s ráveszi a cégek és boltok vezetőit, hogy legálisan, adózott formában fizessék a munkásaikat, az ukrán dolgozókat.

Ukrajnában az az abszurd helyzet állt elő, hogy a dolgozók döntő többsége nem élhetne meg abból a fizetésből, amit kézhez kap. A decemberben 1600 hrivnyára emelt minimálbér, két dolgozó esetében egy család számára 3 200 hrivnya. Egy téli hónapban egy átlagos kétszobás lakás rezsiköltsége: gáz 1300 hrivnya, villany 150 hrivnya, víz 130 hrivnya közös költség, szemétszállítás, lift stb. 80 hrivnya. Ehhez jön az internet és mobiltelefon előfizetés, ami nagyjából plusz 170 hrivnya. Tehát 1 400 hrivnya nagyjából 16 ezer forint marad utazásra, öltözködésre, ételre, szórakozásra. Természetesen egy autó fenntartása ebbe már nem fér bele, a gyerekek iskoláztatása és egyéb igényeinek kielégítése teljesen lehetetlen.

Mivel Ukrajnában továbbra is élnek emberek, és az utakon bár kevesebb, de mégis rengeteg személygépkocsi közlekedik, és a híradástechnikai eszközök is remekül fogynak, ezért feltételezhető, hogy a dolgozók valahonnan pénzt szereznek, ezt szeretné az ukrajnai adóhivatal láthatóvá tenni.
Ötszörösére kell emelni a minimálbért Ukrajnában, hogy a bérből és fizetésből élők meg tudjanak élni. Minimálbér emelés Ukrajnában 2017-ben. Az ukrajnai vezetés több alkalommal is tervezi a dolgozók béremelését az adóelkerülés csökkentése érdekében, az ország Európai Uniós csatlakozásának elősegítésére. További érdekes és izgalmas témák: Ukrajna, ukrajnai, minimálbér, fizetés, 2017 fizetés, adó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése