2016. december 7., szerda

Laptoppal olvashatjuk az autó hibakódját

Laptop szerviz javítás
Laptopok szakszervizben diagnosztikára

Otthon csak egy kábel és Wifi kell


Egy jobb minőségű és típusú laptop hardvereszköz és egy speciális csatlakozó kábel segítségével otthon is ki tudjuk olvasni a személyautó fedélzeti számítógépének hibáját. Természetesen az, hogy tudjuk a hibakódot, még nem jelenti azt, hogy meg tudjuk állapítani az autó szervizelésének, javításának módját. Mindenképpen érdemes szak szervizben elvégeztetni a diagnosztikát, hiszen ott orvosolhatják is a bajt, és nem utolsó sorban rendelkeznek az esetleg szükséges csere alkatrészekkel, nem csak laptop áll a rendelkezésükre.

A hibakód laptoppal történő kiolvasása még nem jelenti egyenesen a hiba okának meghatározását, mivel a korszerű járművek egyre több funkcióját vezérlik digitális, elektronikus fedélzeti műszerek, ezek hibatárolóba gyűjtik a naplózott információkat, aktuális és korábban regisztrált események kódjait, jellemző paraméterek állapotait, tehát egy összegzett laptopos vizsgálatra van szükség ahhoz, hogy a szükséges javítás menetét meghatározhassuk.

Ha megtaláljuk a megfelelő laptopot és hardvereszközöket, alkatrészeket, akkor a megfelelő szoftver gyakran végzi el a mért értékek összehasonlítását a referenciaértékekkel. Ennek célja a jármű állapotának ellenőrzése. Ha a megengedettnél nagyobb mértékű eltérést regisztrál a rendszer, hibaüzenetet küld, amit egy memória regisztrál, utólag is kiolvasható hibakódok formájában.

A laptop, a csatlakozó hardver és a megfelelő szoftver használata tehát nem garancia arra, hogy megtaláljuk a személyautó hibáját, ezért inkább forduljunk szakemberhez, Budapesten szervizbe.
Laptoppal olvashatjuk az autó hibakódját, ha nem szeretnénk azonnal szervizbe menni, hogy szakemberrel végeztessük el ezt a feladatot. A laptop és személyautó diagnosztikája szervizben, speciális hardver eszközök segítségével végezhető el, ahol kiolvashatják a hibaüzeneteket is, és ennek az ára lényegesen olcsóbb, mintha elrontanánk valamit. További érdekes kifejezések az érdeklődők számára: autó, laptop, javítás, szerviz, hardver, vizsgálat, szoftver.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése