2016. december 10., szombat

A télikertben is jól néz ki az akvárium

Télikert és terasz akvárium
Akváriumok dekoráció a télikertben

Terrárium és kisállatok a beépített teraszon


A télikertben és beépített teraszon saját kezűleg, az előzetes terveknek megfelelően építhetünk különböző formájú és méretű terráriumot vagy akváriumot. A természetet közelebb hozza a családhoz, ha különleges házi állatokat, halak tartunk otthonunkban.
Az akvárium és terrárium a télikert díszévé válhat, különösen akkor, ha a megfelelő hátteret is elhelyezzük benne. Nem olyan régen még az akvárium hátfalára kívülről ráragasztható poszter hátterek voltak divatban, mostanában folyamatosan terjed és egyre népszerűbb az élethű, ún. 3D-s háttér.

Ha akvarisztikai szaküzletekben szeretnénk hátterek vásárolni, ezek némelyike igencsak vastag, ezek olykor elérik 20-25 cm-es vastagságot is. Ebből következik, hogy ezek a dekorelemek csak nagy akváriumba használhatók. Akik rendelkeznek némi kézügyességgel, tetszetős egyedi háttereket készíthetnek maguknak egyedi méretben.

Általánosságban elmondhatjuk, hogy egy 200 literes akvárium, 100×40×50 mérettel rendelkezik, ebből egy átlagosan számolt 3D-s háttér közel 10-15 cm-t levesz az akváriumból, egészen pontosan a halak úszóteréből, és ez annak is gondot fog okozni, aki szeretne dúsan növényesíteni.

Néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Tudni kell, hogy ezek a hátterek az anyagukból adódóan rendkívül nagy felhajtóerővel rendelkeznek, vagyis be kell ragasztani őket akváriumragasztóval.


A télikertben is jól néz ki az akvárium, melyben különféle halakat és vízi állatokat nevelhetünk tenyészthetünk. Télikert építés előtt a tervezéskor gondoljunk az akvárium vagy terrárium beépítésére és elkészítésére, hogy később könnyen illeszkedjen az üveg falú környezethez, és mindenki számára kellemes kikapcsolódást nyújtson a házi terrárium. További nagyon érdekes és izgalmas témák: télikert, építés, teraszbeépítés, terrárium, akvárium, tervezés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése