2016. december 8., csütörtök

A Chromebook laptopról röviden

Google Chromebook
A Google által tervezett laptop

Okostelefonok nyomdokában a laptop


Ha nem az ismert Windows vagy Mac rendszerű gépet választjuk, hanem bevállaljuk azt a kockázatot, hogy a megbízható és innovatív, ugyanakkor mobil eszközökre optimalizáló Google termékét válasszuk, akkor bizonyos korlátozásokba fogunk ütközni, hiszen nehezen adaptálható a rendszerhez a harmadik fél által gyártott szoftver.

A legtöbb rétegeszközhöz hasonlóan a chromebookoknak is megvan a maguk vásárlói köre, miközben sokak számára korlátozottnak tűnhet a szoftverpaletta. Ezeken a gépeken ugyanis a Google webközpontú, internetes használatra tervezett saját operációs rendszere fut a Google alkalmazás-bázisára támaszkodva, ugyanakkor a Google App Market jól kiforrott bázisa is a felhasználók rendelkezésére áll. Ugyan van arra  lehetőség, hogy a felhasználók bejelentkezhetnek vendégként is a Chrome operációs rendszerbe, a korlátlan hozzáféréshez a teljes regisztrációval vagyis Google tanúsítvánnyal, Google felhasználói fiókkal kell rendelkezniük, és így kell belépni és bejelentkezni a laptopba.

A Chrome-ot a Google applikációira optimalizálták, tehát gond nélkül fut a Gmail, Google Calendar és Drive. A megszokott alkalmazásokat valójában lemásoló appok, a saját böngésző és a feladathoz épp elegendő, szerényebb hardver kombinációja a felhő-szolgáltatásokra támaszkodik – szinte végtelen kapacitású online tárhelyet biztosítva. Ilyetén módon a rendszer karbantartása, frissítése nem igényel semmilyen felhasználói beavatkozást.

Az adatainkat és információinkat csak részben tároljuk a laptopon, a Google mindenre felhőalapú szerver szolgáltatásait és megoldásait kínálja.

A Chromebook laptopról röviden olvashatsz itt, ha úgy döntesz, hogy vásárolsz egyet és nem viszed szervizbe a régi laptopot. A Google laptopja a Google Chromebook a keresőcég internetes szolgáltatásaira van optimalizálva, és ezért lehet olcsóbb az ára, azoknak ajánljuk akik már ismerik a cég szolgáltatásait és szívesen használják azokat. További érdekes és izgalmas olvasnivalók: laptop, Google, Chrome, Chromebook, weboldal, vásárlás, ár.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése