2016. november 30., szerda

Villanyszerelés a télikertben laptophoz

Télikert építés panoráma laptop
Panoráma képernyő a télikertben

Kábelszerű vezeték


A télikertben töltött időt kellemesebbé tehetjük, ha a laptopon böngésszük kedvenc blogunkat és elkortyolgatunk egy jó cafe-t. A lapotopok akkumulátora ugyan sokáig bírja a gyűrődést, de a folyamatos Wifi használat miatt, nem árt ha konnektor is van a közelben, ezért most ismertetjük a kábelszerű vezetékeket, melyek segítségével elektromos áramot vezethet a szolgáltató szakember a télikert megfelelő zugába.

A kábelszerű vezeték jellemzői és terhelhetősége


A kábelszerű villamos vezetékeket elsősorban világítási, kis teljesítményű erőátviteli, kis vezetőáramú mérő-, működtető- és jelzőhálózatok céljára szereljük olyan helyeken, ahol egyéb olcsóbb vezetéket műszaki okokból nem szerelhetünk, tehát a télikertben okostelefon vagy laptop töltéséhez ideális megoldás ez a szerelési mód.

Szerelhető száraz, poros, szennyezett, nedves, párás, gőzös, marógőzös, mérsékelten tűzveszélyes és tűzveszélyes helyiségekben és szabadban, rögzítetten elhelyezve, falra vagy falba szerelve, továbbá szerelőlapra vagy kábellétrára fektetve, ill. feszítősodronyra szerelve.

A télikertben laptopok és okostelefonok töltésére is alkalmas elektromos kábelek vezető ere tömör illetve 10 négyzet-milliméter ér-keresztmetszet esetén sodrott. A vezetőt műanyag érintésszigetelés veszi körül. Az erek felett kézzel letéphető műanyag vagy vulkanizálatlan gumi kitöltő réteg és PVC köpeny van. A műanyag köpenyt a szabadban elhelyezett vezeték fokozatos fényvédelmének biztosítására rostfonal beszövéssel is elláthatnak. A köpenyszigetelés színe fekete.


Villanyszerelés  a télikertben laptophoz és személyi számítógéphez vagy egyéb okos kütyük töltéséhez. Villanyszerelési szolgáltatás és tanácsok a télikertben a laptop töltéséhez vagy számítógép használatához, hogy könnyen és gyorsan tudjunk internetezni és blog posztokat olvasni akár Ukrajnáról vagy gumicsónakról. Talán érdekes lehet elolvasni ezeket a témákat is: télikert, villanyszerelés, kábel, laptop, szolgáltatás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése