2016. október 15., szombat

Télikert tető nyílászáró szerkezete

Tető hőszigetelés télikert építés
Télikert tetőszerkezet építése

 Hogyan hőszigetelünk a télikert tetőszerkezeténél?


A télikert hidegtető rétegeinek elhelyezése során első lépés a biztonsági vízszigetelés elkészítése. Ha egyidejű beépítésről van szó, akkor a szarufatávolságoktól függően három – hat szarufára egyszerre erősítjük fel a tervezett vastagságú fóliát. Vigyáznunk kell arra, hogy ez annyira megfeszüljön, hogy az alsó – még be nem helyezett – hőszigetelő réteghez ne érjen hozzá, a légcirkulációt ne akadályozza, de legyen egy kis belógása is az esetleges bejutó csapadékvíz elvezetésére. Ehhez a munkához ajánlatos lepedőket használni.

Utólagos beépítés esetén a fóliázást szaruállásonként végzik. Ebben az esetben szorítólécekkel a szarufák oldalához rögzítik a méretre vágott fóliát a télikertépítés során.

A teraszbeépítésnél a biztonsági vízszigetelés elhelyezésével tulajdonképpen az alátéthéjazatok valamelyik típusát készítettük el.

Második lépésként helyezendő el a télikertre a tetőhéjalás, bár gyakran a hőszigetelő réteg felerősítését végzik másodikként. Ebben az esetben a fólia felhelyezése után a hőszigetelést tartó réteget készítjük el. Egy függőleges pallósorra kell felerősíteni a tulajdonképpeni tartó- és védőréteget, amely lehet pozdorjalemezekből vagy ritkított deszkából. Ide rögzítjük és zárjuk két rétegben a hőszigetelő anyagot.


Télikert tető nyílászáró szerkezete minden hétköznapra kellemes és érdekes olvasmány minden szakember számára. A télikert építés és gyártás fontos mozzanatai a tetőszerkezet hőszigetelése és a nyílászárók beépítése, mert ettől függ az elkészült plusz szoba kényelme és energiatakarékossága. További érdekes és hasznos témák mindenki számára: télikert, tető, terasz, beépítés, hőszigetelés, építés, gyártás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése