2016. október 19., szerda

Elavult, de használható hackertámadások

Szerverek hacker támadása
Veszélyes támadás a szerverek ellen.

DoS, és DDoS túlterheléses támadások


A DoS támadás jelentése, ahogyan a Wikipédia is írja a "Deniel of Service"-nak a rövidítése (Szolgáltatásmegtagadással járó támadás). Ennek nem más a célja, csak hogy a webszerver elérhetetlenné váljon és ne tudjon válaszolni a kliensek kéréseire. A DoS viszont abban különbözik a DDoS-tól hogy amíg a DoS támadás esetében csak egyetlen számítógép támadja az adott SMS szervert, addig a DDoS-nál nagyon sok gép vesz részt a támadásban.(ezért nevezik distributed - megosztottnak). Az ilyen akcióknál általában botnet hálózatok vesznek részt egy DDoS támadásban. A botnet hálózatok vírussal fertőzött úgynevezett zombi PC-kből állnak, amelyek felett a hacker átveszi az irányítást. Mivel a támadás egy egyszerű ping vagy egyéb online csomagküldésben merül ki, ezért a gép tulajdonosa nem is veszi észre, hogy a számítógépe illegális támadásban vesz részt.

DoS támadások csoportosítása:

Sávszélesség elleni támadás:
Az SMS küldő szerver sávszélének szűkítése céljából indított támadás, melyet elég nehéz összehozni ugyanis ebben az esetben nagyobb sávszélességgel kell, hogy rendelkezzünk mint az áldozat. A kisebb erőforrásokkal rendelkező támadók ezért nem magát a sávszélességet szokták támadni, hanem az ún. csomag-áteresztő képességet.

Protokoll elleni támadás:
Nem hibát használ ki hanem a protokollnak a működését.
SYN támadás: A támadó rengeteg SYN csomagot küld az áldozatnak hamis forrás IP címmel. Az áldozat megpróbál válaszolni SYN-ACK-al, de nem tud, mert hamis IP-forrásból érkeznek az adatok és információk.



Elavult, de használható hacker-támadások. Az SMS szerverek tulajdonosainak szembe kell nézniük DoS és DDoS támadásokkal is, melyek küldését a konkurencia végzi. További érdekes és értelmes témák: DoS, DDoS, hackertámadás, tömeges sms küldés, sms gateway.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése