2016. július 19., kedd

Újabb szuperszámítógép készül

Nagy teljesítményű szervergép Japánban
Japán számítógép

A japánok is megépítik a saját szuper szerverüket


A világ szuperszámítógépeinek többsége Ázsiában található, bár az USA is élen jár az információs technológiában. Kína presztízskérdést csinál abból, hogy mindig náluk legyen a legnagyobb teljesítményű számítógép, szervergép.

Most Japán szeretne egy kifejezetten nagy teljesítményű szuperszámítógépet megépíteni és működtetni. A létrehozott intézet már el is döntötte, hogy a Fujitsu alkatrészeinek felhasználásával építik meg a monstrumot.

Mire használható egy szuperszámítógép?


A szuperszámítógépeket nem érdemes tömeges SMS küldés kampány szervereként felhasználni, hiszen számítási kapacitásuk sokkal nagyobb a szükségesnél, ezért nem lenne eléggé hatékony ilyen célokra használni.

Az időjárás előrejelzés és a repülőgép forgalom irányítás terén hatékonyan lehet használni ezeket a gépeket, de igazából a tudományos kutatásban, a kísérleteknél kapott adatok feldolgozására és értelmezésére lehet sikeresen és hatékonyan használni a nagy teljesítményű szuperszámítógépeket.

 Újabb szuperszámítógép készül a világ egy távoli sarkában. A szuperszámítógépeket széles körben tudják felhasználni a japán mérnökök, de tömeges SMS küldésre nem, pedig nagy hasznát vennék a professzionális informatikus szakemberek. További érdekes témák: szerver, szuper szerver, kampány, szuperszámítógép, tömeges SMS küldés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése