2016. július 27., szerda

Pad sátortetővel a kertbe

kert pad tető lóca
Kerti pad tetővel
Télikertépítés és teraszbeépítés közben a kerti kényelemre is gondolhatunk


A széles nyugággyá is kihajlítható sátortetővel fedve jól véd az erős napfénytől vagy a hirtelen záportól.
Egyszerű szerkezettel igen stabil állvány készíthető. Amennyiben megfelelő keresztmetszetű fát választunk, a széles terpesztett lábak és hat tartórúd biztosítja a kellő szilárdságot. Megfelelő anyag a gyalult léc.

A lécek átlapolt összekötése az építménynek további szilárdságot kölcsönöz. A léceket finomfűrésszel és vésővel a fél anyagvastagságra ki kell vágni azokon a helyeken, ahol a vízszintes lécek a függőleges alátámasztásokhoz csatlakoznak. Az átlapolások pontos helyeit gyorsan és jól meghatározhatjuk, ha a kivágott léceket egymásra helyezzük, bejelöljük és összeillesztjük.

A lábak a két oldalsó pad és tetőtámaszokon különösen szilárdak, mivel a támaszok alsó két léce fogja őket. A támaszok megfelelő összekötését és holtjátékmentes elhelyezkedését a két lábrész biztosítja.

Az átlapolásokat rozsdamentes süllyesztett fejű csavarokkal rögzítik, de előtte az összekötési helyeket bekenjük vízálló ragasztóval. A felső kereszttartót a függőleges támasszal csavarozzuk össze. A kereszttartó végei a külső támaszok dőlésszögének megfelelően ferdére vannak vágva.


 Pad sátortetővel a kertbe kicsik és nagyok örömére, hogy kellemesen tudjunk pihenni. A kerti padok egész nyáron jó szolgálatot tehetnek, különösen, ha tetőt is építünk rá saját kezűleg, ami nem is olyan nagyon bonyolult dolog. Hasonlóan érdekes és lebilincselő kérdéskörök: kert, pad, léc, készítés, építés, saját kezűleg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése