2016. július 18., hétfő

Mi lesz Európával a Brexit után?


Brexit marketing SMS gazdaság
Lehet, hogy Nagy Britannia is kettészakad

Katasztrófa, vagy új lehetőségek a piacon


Az angol választópolgárok nagyon meglepték a világot, és egyes jelek szerint saját magukat is azzal, hogy az Európai Unióból való kilépés mellett szavaztak. Sokan úgy vélik, hogy valójában a tényleges kilépést szorgalmazók kevesebben vannak, de sokan jelzésértékűnek szánták az Unió ellenes állásfoglalásnak.

A Brit vezetés egyértelművé tette, hogy tiszteletben tartják a választók akaratát, és megkezdik a kilépési tárgyalásokat. Sajnos most úgy tűnik, hogy a kilépéssel együtt nem csak kötelezettségeket veszítenek az Angolok, de sok előnytől is megfosztják őket.

A kereskedelemre nagyon jó hatással volt az Európai Unión belüli szabad mozgás és az áruk és szolgáltatások szabad áramlása. Nyilvánvaló, hogy ezeket az előnyöket nem tarthatják meg, bármilyen ígéretet is tettek a kilépés mellett kampányoló politikusok.

A közös Európa gondolata és az Európai Unió még csak formálódik, sok ország még csak a csatlakozási tárgyalások megkezdésénél tart, Anglia pedig már a kilépésnél tart.

Az Európai Unió jelentősen gyengülhet a következő évek tárgyalásainak következtében, de megmarad a régió vezető hatalmának.

Mi lesz Európával a Brexit után, ha még néhány ország kilép? A Brexit hatásai az Európai Unió tagállamaira és a világ országaira, gazdaságukra és a pénzügyi stabilitásra és a közös piac helyzetére. Hasonlóan érdekes témák: Brexit, üzlet, politika, Európai Unió, adó, vám.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése