2016. június 12., vasárnap

Mire jó a pergola?

Kert pergola építés tervezés gyártás
Étkezőasztal a pergola árnyékában

Kertünk dísze a saját készítésű pergola

Mi az a pergola? A nyári melegben gyakran menekülünk a kert magányába. Megfelelő napvédő alkalmatosság alatt kellemes pihenést és jó szórakozást nyújthat a pergola, a szoba nyújtotta kényelemmel párosulva.

A télikertépítés és a teraszbeépítés olyan kerti munka, melyet mindenképpen szakemberekkel kell elvégeztetni. A pergola építése azonban saját kezűleg is megoldható, minimális anyag igénnyel.

A pergola segítségével meghitt zugot alakíthatunk ki a kertben, ahová nem láthatnak be a kíváncsi tekintetek, és nem utolsó sorban kerti növényeink számára is megfelelő állványt rögtönözhetünk.

A lakóházak és a kert kapcsolatának megfelelő kialakításával nem csak kertünk válik rendezettebbé, de közérzetünkre és egészségünkre is jótékony hatást gyakorolhat. A gondosan megtervezett kerti pergola alatt sokkal jobban esik a pihenés, ez nem egyszerű marketing kampány szöveg. A meleg nyári napon, egy jó könyv társaságában, esetleg a tablettel kiülhetünk, kifeküdhetünk a pergola árnyékába, és elolvashatjuk az érkező tömeges reklám SMS üzeneteket is. Ne feledjük el, hogy sütögetésre vagy grillezésre nem alkalmas a pergola alatti árnyék, mert a füst és a hő károsíthatja futónövényeinket.

A kerti grill számára készítsünk külön teraszt, a pergola alatt pedig jóízűen elfogyaszthatjuk a megsült ételeket.

 Építs pergolát. Mire jó a pergola a kertben építve és kihelyezve? A pergola alatt kellemesen pihenhetünk a nyári meleg napokon a kertben és jóízűen étkezhetünk is, ha éppen ehhez van kedvünk. A legfontosabb kifejezések: pergola, kert, terasz, kerti grill, télikert, növény, futónövény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése